На отвлечения танкер край Нигерия има и българин

  • 04 ноември 2011 17:41

  • 1264
  • 0
На отвлечения танкер край Нигерия има и българин
©

Компанията оператор на похитения през уикенда край бреговете на Нигер танкер "Халифакс" няма връзка с екипажа, заяви представител на компанията от гръцката столица Атина, цитиран от Франс прес.

Танкерът, плаващ под малтийски флаг, е с екипаж от 23-24 души - филипинци и един българин. Фирмата оператор на кораба е Анкора инвестмънт тръст.

Корабът е бил отвлечен на 30 октомври в района на богатото на петрол южно крайбрежие на Нигерия, близо до град Порт Харкорт. Пиратите са източили нефта от "Халифакс", за чието отвличане бе съобщено.

От фирмата оператор на кораба казаха, че не са имали засега никакви контакти с пиратите. Според анализатори в района се наблюдава тенденция на увеличаване на пиратските атаки срещу петролни танкери, отплаващи от Нигерия, предава БТА. Тази година пиратски атаки е имало срещу най-малко 20 кораба. За сравнение, през изминалата година в зоната е нямало нито едно нападение.

През септември Нигерия и Бенин започнаха съвместна военноморска операция за патрулиране в зоната, за да предотвратят пиратските набези.

Последвайте канала на

1264 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини