Присадиха ръка, пришита към крак (снимки 18+)

  • 17 декември 2013 10:24

  • 23801
  • 5
Присадиха ръка, пришита към крак (снимки 18+)
©

Китайски лекари извършиха успешно присаждане на отрязана ръка, която в продължение на един месец беше пришита към глезена на пациента.

Десният горен крайник на мъжа бил откъснат малко над китката от машина по време на промишлен инцидент в началото на ноември, пише "Новинар".

„Бях шокиран и смразен, докато моите колеги не изключиха поточната линия и не извадиха ръката ми, преди да ме отведат в болницата”, припомня си пострадалият Сяо Вей.

Медиците от местната болница в град Чанде, провинция Хунан, заявили, че няма да могат да спасят ръката му. Въпреки това лекарите дали надежда на Сяо, че специалистите в някое по-голямо медицинско заведение може да му помогнат и го пренасочили към колегите си от град Чангша.

Пострадалият и един от колегите му се качили в колата и отпрашили към другата болница, където пристигнали 7 часа след работната злополука.

След дългото лутане експертите направили оглед на раните и преценили, че могат да пришият обратно откъснатата ръка, но не веднага. За да спрат некрозирането на тъканите, те свързали парчето с кръвоносните съдове над левия глезен на Сяо, за да осигурят добро оросяване. Мисията на медиците била допълнително усложнена и от тежките травми, които допълнително деформирали и сплескали откъснатата ръка.

Около месец след инцидента възстановяването вървяло добре и хирурзите решили да пристъпят към присаждането. Лекарите предупреждават, че Сяо ще трябва да премине през още няколко важни операции, преди отново да бъде способен да използва пълноценно ръката си.

Виртуозните умения на китайските медици не спират да впечатляват света. През септември 22-годишен мъж поживя с нос на челото, защото си отглеждаше присадката след тежка катастрофа, при която беше обезобразен. Седемнадесетгодишна китайка пък си отгледа новото лице върху гърдите, след като видът й беше деформиран до неузнаваемост от жестоки травми, получени при пожар.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
23801 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Истина!

2015.04.09 | 21:49

5
Да де ама в китай изродите ги разстрелват на стадионите а у нас се подмятат из всички министерства!
истината

2015.04.09 | 21:47

4
каква е истината? че това в България не може да се случи. браво на китайците, пожелавам на човека пълно възстановяване! дали да не взема да уча китайски и да забегна натам!?
vant

2015.04.09 | 21:47

3
Велика държава!
xxx

2015.04.09 | 06:47

1
то, лошо няма, ама защо тази новина в раздел шоу?
x3x

2015.04.09 | 06:47

2
можеше и в раздел развлечения да е=)

Добави коментар

Водещи новини