Ефектни градински декорации с изкуствени цветя

  • 04 ноември 2015 13:35

  • 16004
  • 0
Ефектни градински декорации с изкуствени цветя
©

Ефектно озеленената градина внася живот, създава усещане за връзка с природата. Липсата на време и средства за поддръжка не означава непременно, че трябва да се откажете от идеята за такова цветно кътче, което да ви зарежда с позитивна енергия.

Предлагаме ви няколко начина да го постигнете с помощта на изкуствени цветя. Те могат да изглеждат страхотно, а и са наистина достъпни. Ако искате да комбинирате някои от идеите, включващи изкуствени цветя с естествена растителност, можете да се обърнете към ландшафтен специалист, които ще ви дадат ценни насоки.

Защо изкуствените цветя са добър избор за градината?

Поддържането на красива и приветлива градина е задача с повишена трудност за работещите хора. Ако нямате възможност да отделяте ценно време за поливане, пресаждане и торене, изкуствените цветя са чудесен избор, благодарение на който ще имате райско кътче с минимум усилия. Те са евтини, не изискват вода и специални препарати, съответно няма и да имате проблеми с различни видове насекоми. Освен това, можете да променяте визията на градината по всяко време.

Вижте още: 5 лесни за отглеждане балконски цветя

Създайте цвят и настроение

Всички запалени градинари в един момент са се озовавали в неприятната ситуация, когато някое цвете просто не иска да цъфне. С изкуствените цветя обаче никога няма да имате този проблем. Затова развихрете въображението си и се снабдете с красиво обагрени растения. Старайте се да изглеждат максимално реалистични, като внимавате най-вече за нюансите на зелено.

Добавете храсти и дръвчета

Това ще придаде завършен вид на градината. Всеки знае колко усилия коства отглеждането на едно здраво дръвче или буен храст - редовно подрязване, поливане, торене, обезпаразитяване и какво ли още не. За щастие, се продават прекрасни декоративни дръвчета, които само чакат да бъдат поставени в красива саксия. Можете да вземете дори такова с малки симпатични лимони по него и да предизвикате възхищение у съседите.

Внесете доза романтика с цветна арка

Красивите арки, изкусно украсени с цветя, не са предназначени само за сватбени тържества. Също толкова романтично би изглеждало и във вашия двор това произведение на изкуството. Ако не можете да намерите подходяща арка, декорирайте беседката, а защо не и сами да изградите "цветна стена" с помощта на палети. Подходящите растения, които ще ви помогнат с тази задача, са изкуствените бръшлян и вигна каракала, които се произвеждат от достатъчно еластични материали, за да боравите с тях спокойно.

Вижте още: Пътеките в двора

Грижете се за вашите изкуствени цветя

Макар да не изискват никакви грижи в сравнение с естествените растения, те също имат нужда от малко внимание. Заложете на изработките от качествени пластмаса и плат, които няма да избелеят след няколко по-слънчеви дни. След дъжд винаги забърсвайте листата, тъй като понякога дъждовните капки с по-голяма киселинност разяждат материалите. Наслаждавайте се от сърце на вашата приказна и икономична градина!

Ако и вие искате да превърнете пространството около къщата или вилата си в красив оазис, не се колебайте да се свържете със специалистите по озеленяване, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка, за да получите различни оферти, както и мнения на предишни клиенти.

Последвайте канала на

16004 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини