Топ 15 функционални и модерни сокоизтисквачки

  • 28 октомври 2015 12:14

  • 12449
  • 0
Топ 15 функционални и модерни сокоизтисквачки
©

В летните жеги няма нищо по-хубаво от прясно изцеден плодов сок, който да ни освежи и зареди с витамини. Отдадени на идеята, че удобството и интересният дизайн могат да вървят ръка за ръка, днес ще ви представим няколко удивителни сокоизтисквачки, които със сигурност ще ви мотивират да снабдите с такава и своя дом!

За да не сгрешите в избора на уреди и пособия за кухнята, все пак потърсете експертното мнение на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!

Да заложим на класиката

Този тип сокоизтисквачки впечатляват със семплата си визия и завидна функционалност. Те често разполагат с повече приставки, подходящи за различни цитрусови плодове, а въртенето по посока на часовниковата стрелка е доказан метод за извличане на повече сок. Тази сокоизтисквачка е създадена така, че основата й осигурява стабилност на уреда по време на работа, а отделните приставки се свалят лесно и са подходящи за почистване дори в миялна машина.

Виж още: 12 креативни кухненски джаджи за истински кулинарни ценители

Съвременен еквивалент на старата ни сокоизтисквачка

Всеки от нас пази в дома си поне една ръчна сокоизтисквачка, която в миналото беше незаменим помощник във всяка кухня. Това предложение съчетава традиционния механизъм с иновативната мисъл и представлява ръчна сокоизтисквачка, която отвежда сока директно в чашата ви. Да, толкова лесно и бързо!

Доза екстравагантност никога не е излишна

Подобно решение, но с по-нестандартен дизайн, е тази ръчна сокоизтисквачка. Скромните й размери я правят по-подходяща за отделянето на сок от лимон, затова ако обичате да се разхлаждате в жегите с домашна лимонада, това е точната джаджа за вас!

Уникална форма и перфектна работа

Когато забележителният дизайн е съчетан с висока функционалност, всеки уред става наистина задължителен елемент в съвременната кухня. Под тази невероятна обвивка се крие изключително мощен мотор, който извлича максимално количество сок от всеки цитрусов плод. Допълнителен бонус е възможността на сокоизтисквачката да се накланя, което прави използването на отделна кана напълно излишно.

Интересна и удобна джаджа

Специално за любителите на освежаващия фреш от портокал сме подбрали тази сокоизтисквачка с интригуващ дизайн. За работата с нея ще ви трябва малко повече търпение, отколкото с други модерни сокоизтисквачки, но обещаваме, че чакането ще си заслужава. Очарователният й дизайн, заедно с това, че е изключително удобна и лесна за почистване, правят този компактен уред незаменим помощник на здравословния начин на живот!

Едноваловата сокоизтисквачка ви дава безброй възможности

Този вид сокоизтисквачки се предлагат както в хоризонтален, така и във вертикален вариант. Те разполагат с икономичен мотор и един валяк за смачкване на плодовете и зеленчуците. Макар да изискват повече време за изцеждане на продукта, тяхно огромно предимство в сравнение с цитруспресите, е възможността за добиване на сок от всякакви плодове, зеленчуци и билки.

Симпатична и забавна идея

Прекроена в този очарователен вид, тази сокоизтисквачка ви гарантира минимално наличие на власинки в сока ви. Бавното пресоване на плодовете и зеленчуците пък спомага за запазването на полезните вещества в него, защото, за разлика от центрофужните сокоизтисквачки, тези не повишават температурата на получения продукт.

Невероятната вертикална алтернатива

Вертикалните едновалови сокоизтисквачки са изработени от специална безвредна пластмаса и неръждаема стомана, като освен красиви, те са и изключително здрави. Тези уреди са лесни за почистване и работят бавно, но качествено. Именно благодарение на по-бавното изцеждане на сока, те запазват полезните вещества в него, като забавят окисляването му.

Още някои безспорни предимства

Тези вертикални сокоизтисквачки имат изключителен дизайн, а множеството цветови комбинации, в които се предлагат, ги правят подходящи за стила на всяка кухня. Освен чисто естетическите им качества, те ще ви спечелят с факта, че ви позволяват да съхранявате изцедения сок в хладилник до 72 часа. Това се дължи на технологията на бавно пресоване, която не позволява загряване на уреда и подпомага запазването на полезните съставки в самия сок.

Виж още: Готварски печки с уникален дизайн

Удивителните двувалови сокоизтисквачки

Тези уреди ви дават възможност да извличате сока от всякакви плодове и зеленчуци, като подобно на едноваловите, те разчитат на бавното пресоване, което да съхрани полезните вещества в продукта. Изключително удобни за ползване и сравнително лесни за почистване, двуваловите сокоизтисквачки разполагат с допълнителни приставки (цедки, филтри и други), които ви помагат да регулирате количеството пулпа в сока си.

Какво още си струва да научим за тях?

Изработени от изключитено устойчиви материали, двуваловите сокоизтисквачки работят на три етапа: основно смилане на продуктите, сдъвкване и накрая пресоване, като по този начин извличат максимално количество сок. Те разполагат с два метални вала, които постепенно обработват плодовете и зеленчуците на бавна скорост. При неправилна употреба обаче тези сокоизтисквачки могат да се претоварят, затова обмислете внимателно избора си на уред.

Перлата в короната – сокоизтисквачки с центрофуга

Сокоизтисквачките с центрофуга са идеално решение за тези от вас, които нямат тъпението да чакат бавната работа на едноваловите и двуваловите уреди. Центрофужните сокоизтисквачки са лесни и удобни за употреба, но за сметка на това почистването им е по-трудоемко.

Как всъщност работи?

В основата на работата на този тип сокоизтисквачки стои специална цедка, която извлича сока от плодовете и зеленчуците. Тя трябва да се почиства редовно, като специалистите препоръчват да я измивате внимателно на всеки един-два литра произведен сок. Така можете да бъдете сигурни, че сокоизтисквачката ще ви служи безотказно дълго време.

Специфика на работата с центрофужна сокоизтисквачка

След като накълца продукта, тази сокоизтисквачка го завърта на много бързи обороти, подобно на центрофуга. Отпадъците от плодовете и зеленчуците отиват в отделен съд, прикрепен за уреда, а сокът се произвежда изключително бързо. За сметка на това обаче, бързото изцеждане генерира по-висока температура, а това предизвиква рязко окисляване на течността, поради което тя трябва да се консумира незабавно.

Виж още: 12 интригуващи и забавни дизайна на кухненски прибори

Цветни и модерни решения

Центрофужните сокоизтисквачки се предлагат и в по-скромни размери, така че да паснат на капацитета на всяка кухня. Те придобиват все по-интересни форми и цветове, а с малко лед получените сокове са вкусни и освежаващи. Ако все още изпитвате колебания относно подходящия модел сокоизтисквачка за вашето домакинство, направете безплатна заявка в MaistorPlus! Тя ви дава възможност да получите експертни съвети от водещи специалисти, както и да разгледате техните предложения и проекти без допълнително обвързване!

Последвайте канала на

12449 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини