Великолепие, екзотичност и вдъхновение, съчетани във вила Siam, Тайланд

  • 09 юни 2015 17:08

  • 10949
  • 0
Великолепие, екзотичност и вдъхновение, съчетани във вила Siam, Тайланд
©

Как изглежда според вас мечтаната почивка? Златисти плажове, кристално чисто море, жилище, съчетаващо традиционна тайландска архитектура и вдъхновяващи екзотични елементи. На границата между неземния лукс и съвършената интериорна фантазия стои именно комплекс „Iniala”, който съчетава всичко това! Той е разположен в Тайланд и се състои от 3 вили (с по 3 апартамента) и един фантастичен мезонет.

Днес ще ви представим перлата в короната на този комплекс, а именно вила “Siam”. Ако вече и вие мечтаете за подобно плажно жилище, значи е време да го осъществите, като направите безплатна заявка в MaistorPlus. Намерете подходящите специалисти и се уверете сами, че в архитектурата и интериора всичко е възможно!

Елегантно съчетание на тайландската култура и будизма


Вила „Siam“ е творение на Егърейт Уончерит (Eggarat Wongcharit), което впечатлява с уникалния си дизайн и удобство. Вдъхновена е от тайландската култура, въплътена в традиционните занаятчийски техники на местността, използвани за направата на някои елементи, и будизма, който проличава в цялостния облик на проекта. Интересните елементи, с които вилата разполага, включват легла и дивани, окачени за тавана с помощта на сплетен бамбук. Именно тук можем да видим използването на различни органични детайли, които са емблематични за целия комплекс. Стъклените мозайки и плетените декорации пък придават допълнителна елегантност и стил на отделните помещения.


Почитта към Буда проличава в интериора особено чрез три осветени изображения, окачени зад бели дивани, които впечатляват със своето седефено покритие. Невероятните декорации, обхващащи част от стените и тавана впечатляват гостите на вилата още на прага. Наблюдава се афинитет към облите и вълнообразни форми, меките нюанси, точно премерено съчетаване на различни орнаменти и декорации.

Виж още: Свеж и цветен апартамент в сърцето на Варшава

Екзотиката на лотоса вдъхновява дизайна на един от апартаментите

Обликът на този апартамент съчетава хармония и възвишеност, присъщи на будистката култура. Още с влизането в него, ще ви направи впечатление, че стените и тавана на спалнята са обсипани с красиви подложки на лилии, като символ на целомъдрие и чистота.

Според вярванията свещеното китайско цвете лотос вдъхва сила и плодородие, което обяснява защо то е вдъхновило архитектурната мисъл на Егърейт Уончерит (Eggarat Wongcharit).

Други интересни елементи са отново белите дивани, покрити със седеф. А може би най-впечатляващата декорация във вилата са рибите, украсяващи банята и тоалетната.

Виж още: Страхотен апартамент с дървен интериор в Тел Авив

Ин и ян в съвременната архитектура

Два апартамента, които се допълват, подобно на ин и ян и на всичко отгоре разполагат с величествена гледка към морето–това е великолепният завършек на вила „Siam”. Стаите са с напълно противоположна симетрия, съчетаващи бяло и естествено дърво, а леглата представляват своеобразни пашкули, в които да отпочивате качествено.

Тук традиционните тайландски техники и използването на бамбук отново са на почит, а зелените имитации на растения придават доза свежест на помещенията.

Вижте още: 5 продукта от бамбук за последователите на еко-живота

Луксът във всички свои проявления възтържествува в зоната за СПА


СПА зоната е може би най-забележителното сливане на традиционната култура и съвременния лукс във вила „Siam”. Като част от вилата тя е разположена отвъд дневната и е вдъхновена от прекрасен храм, сгушен в планините на северен Тайланд.

В своята основа, СПА зоната представлява позлатен купол, обсипан с будистки учения, преведени на английски език. Тя омагьосва още с ръчно рязаните огледала в баните и тоалетните, които пък са сътворени в духа на древни тайландски техники, използвани за построяването на храмове.

Виж още: Стилен интериор на апартамент в Бразилия

Ще завършим тази невероятна разходка из вила „Siam”, излегнати до личния ни басейн, разположен на тераса с изглед към Андаманско море. Ето къде били скрити най-красивите и екзотични залези!

Макар и кратко, това своеобразно пътуване до Тайланд ви накара да помечтаете и вие да го посетите, нали? А защо не пренесете подобни невероятни архитектурни решения и на собствената си вила? От сътворяването на мечтаното кътче за отмора и релакс ви дели само една безплатна заявка в MaistorPlus. Тя ще ви даде възможност да сравните оферти на различни майстори и да разгледате оценки от потребители, защото в сбъдването на мечтания дом няма място за компромиси!

Последвайте канала на

10949 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини