Функционални предмети, които ви трябват у дома!

  • 05 март 2015 08:52

  • 16310
  • 0
Функционални предмети, които ви трябват у дома!
©

Всички сме виждали и използвали онези малки, а понякога – не чак толкова малки, полезни предмети, които значително улесняват всекидневието и бита ни.

Несъмнено те правят живота ни далеч по-лек, пестят време и пространство, създават значителни удобства вкъщи. Толкова са удобни и практични, че едва ли не е почти невъзможно да си представим как сме се справяли без тях преди. В следващите редове предстои да се запознаете именно с такива, функционални предмети, които ви трябват у дома.

Вижте още: 6 функционални идеи за кухненски бар плот

Пулверизатор за цитруси


Лимонът, а през последните години и лаймът, са редовни спътници на всяка трапеза. Почти няма човек, който да не обича да си овкуси салатата или рибата със сок от лимон или просто да си направи вкусна и здравословна домашна лимонада. Вместо да разрязвате лимона на парченца и да се мъчите за изстисквате сока, е нужно само да използвате практичен пулверизатор за лимони и той ще свърши нужната работа. Още по-хубавото е, че може да се използва и за всякакъв друг вид цитрусови плодове.

Вижте още: 13 забавни кухненски изобретения

Магнитна поставка за ножове


В кухнята ножовете се използват всеки ден. В немалко домакинства има отделен нож съответно за салати, филиране и обработване на месо, за плодове, за хляб, за десерти и други. Подредени върху магнитна поставка за ножове, която можете да закрепите на стената, тези, които най-често използвате, ще ви бъдат винаги под ръка.

Кутии за храна

Кутиите за храна са отлично решение, не само когато отивате на пикник, а и когато искате да оптимизирате мястото в хладилника. Защо да заемате излишно голяма площ в него с обемисти тенджери и тави, когато можете да приберете поредната сготвена от вас вкусотия в компактна кутия?

Отварачка за винтови капачки



 

Едва ли има домакинство в България, където поне веднъж да не са се озовали буркани или бутилки с винтови капачки, предлагащи различно хранително съдържание. Какво правите, обаче, за да се доберете до въпросното съдържание? В повечето случаи удряте с нож по капачката, за да излезе въздухът. Това безспорно върши работа, но има един сериозен недостатък – съсипва капачката и тя не може да бъде използвана повторно. Затова на помощ идва отварачката за винтови капачки – хем бурканът/бутилката отворени, хем капачките оцелели!

Организатор за чекмедже



Отделяте половин, а понякога и цял ден, старателно да сгънете и подредите дрехите си в чекмеджето или шкафа. Засичали ли сте колко време след това трудът ви отива на вятъра и сред дрехите ви отново настъпва хаос? Организаторът за чекмедже може да бъде под формата на допълнителни, подвижни прегради или кутии, сложени в него. Така дрехите ви не само няма да се разбъркват, а и можете да си ги подредите според вашите предпочитания – по цветове, материи, честота на обличане и т.н.

Закачалки за панталони



Случвало ли ви се е да се лутате в търсене на решение къде да държите панталоните си? Сгънати при блузите, могат да се измачкат, поставени всеки панталон на отделна закачалка в гардероба – твърде много място ще заемат. Точно затова са измислени закачалките за панталони, където могат да се поставят по няколко чифта наведнъж. Така, освен че панталоните намират своето място, се спестява и пространство.

Мобилна лампа с щипка




 

Толкова много приложения има една мобилна лампа с щипка, че дори не знаем от кое да започнем. Може да се използва за нощна лампа в спалнята и дневната, може да ви даде допълнителна светлина в кухнята, когато имате по-прецизна работа за вършене там, при четене на книга и какво ли още не. Най-хубавото е, че можете във всеки момент да смените местоположението ѝ.

Ръкавица за бърсане на прах



 

Човек, и добре да живее, все някога трябва да избърше праха. За предпочитане е това да се случва достатъчно често, а още по-добре е да се извършва с лекота. Такава може да ви даде една ръкавица за бърсане на прах - слагате я на ръката си и за нула време ще сте въдворили чистота в дома си.




 

Мини прахосмукачка




 

Докато сме на прашна тема, не можем да пренебрегнем удобствата и предимствата, които дава една мини прахосмукачка. Отлично приложение намира, например, за обиране на трохите, непосредствено след хранене. Същата работа може да се възложи и на по-голямата прахосмукачка, но за нея не всеки ден се намира време. А така, след всяко хранене ще е чисто в трапезарията, освен това може лесно да се почисти и диванът в дневната, да се достигне до иначе трудно достъпните ъгълчета в отделните помещения на дома.

Поставка за вана



Не ви стига дългият работен ден, ами и трябва да готвите, дрехи да подреждате, прах да бършете... Несъмнено заслужавате да се отпуснете във ваната с интересна книга, чаша вино и още нещо, което подхожда на виното. За да релаксирате максимално добре и качествено, всички тези неща е важно да са лесно достъпни, докато изпробвате новите си соли за вана. В този случай поставката за вана, върху която да подредите книгата, виното и още нещото, е просто задължителна.

Ако сте се вдъхновили да внесете повече функционалност и практичност в дома си, да преорганизирате, ремонтирате отделни стаи или целия дом, винаги можете да се обърнете към някого от над 3 000-те специалисти в Майстор Плюс и да поискате професионален съвет. Заявете проект безплатно, сравнете предложените оферти и изберете най-добрата за вас!

Последвайте канала на

16310 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини