Практични шкафове и чекмеджета в кухнята

  • 27 ноември 2014 09:24

  • 16612
  • 0
Практични шкафове и чекмеджета в кухнята
©

“Всяко нещо ще ти е пречка в краката, докато не го поставиш на правилното място.”

Народната поговорка илюстрира по най-добрия начин нуждата от ефективни системи за съхранение в кухнята. Модерната кухня не се състои само от мивка, работен плот, печка и котлон. Ще я познаете по практичните кухненски шкафове, в които съдове за хранене, тенджерите и тиганите са добре органзирани и подредени; по специалните чекмеджета с отделения за прибори и готварски инструменти, които ги правят леснодостъпни и удобни за ползване.

В тази статия сме ви подготвили специална селекция с едни от най-добрите системи за съхранение, които ще превърнат вашето готварско помещение в кухня-мечта! Ако търсите бърз и удобен начин да реализирате идеите, които ще ви предложим, направете безплатно запитване за обзавеждане на кухня в MaistorPlus.com и сравнете офертите и репутацията на изпълнителите, които са регистрирани в платформата.

Вижте още: 6 функционални идеи за кухненски бар плот

Плътни чекмеджета

Дълбоките празни чекмеджета без отделения са отживелица. На мода днес са чекмеджета от нов вид, които са специално създадени и “отдадени” на кухненските инструменти, които съхраняват. Изработени са от плътно дърво и напомнят дървени кутии, като не е задължително да се отличават с дълбочина. Oнова, което ги прави различни е, че в тях има специално издълбано място за всеки предмет и придават неповторим стил на всяка кухня.

Чекмеджета с отделения

Друг вариант на плътните чекмеджета са тези със специални отделения за прибори, инструменти, дори за чинии. Органайзерите във вътрешността им помагат за това предметите в кухнята ви да са подредени и удобни за ползване. Вашият ангажимент е да връщате всяко нещо на мястото му, за да можете бързо и лесно винаги да откривате онова, което търсите.

Ъглови чекмеджета

При обзавеждането на кухнята неминуемо остават ъглови зони, които са по-труднодостъпни и затова често не се използват по предназначение. Един от вариантите да ги въведете в употреба са ъгловите чекмеджета, които ще “осмислят” пространството.

Вижте още: Как да спечелим място в кухнята

Ъглови шкафове

Освен с чекмеджета, ъглите в кухнята могат да бъдат заети от модерни кухненски шкафове. Примерът, който сме ви показали представлява дълбок шкаф със специален механизъм, който ви осигурява бърз и лесен достъп до готварските съдове.

Висящи стойки за тигани


 

На всеки готвач поне веднъж му се случвало да търси подходящия тиган в шкафа, а той да е най-отдолу. Механизмът на висящите стойки дава решение на този проблем. Той е практичен и удобен за всяка кухня. Най-добрият вариант е да бъде монтиран в шкаф, за да предпазва уредите от замърсяване. Но за подобнa стойка може да бъде използвана и обикновена закачалка на стената.

Вижте още: 9 креативни идеи за малка кухня

Искате да придадете стил, индивидуалност и практичност на вашата кухня? Потърсете специалист в кухненското обзавеждане, който да изработи шкафовете и чекмеджетата по ваш проект. Направете безплатна заявка в MaistorPlus.com, сравнете офертите и репутацията на фирми и майстори във вашия район и изберете най-подходящия изпълнител сред кандидатите.

 

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/336/praktichni-shkafove-i-chekmedzheta-v-kuhnqta

Последвайте канала на

16612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини