13 забавни кухненски изобретения

  • 26 ноември 2014 17:06

  • 11103
  • 0
13 забавни кухненски изобретения
©

Ценителите на кулинарното изкуство знаят, че красотата се крие в детайлите. Ще познаете хората с богат опит в кухнята не само по уверените им движения и самочувствието, с което държат ножа, а и по малките хитринки, които значително улесняват труда им, спестяват време и правят гозбите неповторимо вкусни.

Дори и да не сте толкова напреднали с рецептите, прекарването ви в кухнята може да бъде много по-забавно, ако имате под ръка правилните продукти и принадлежности. Вижте нашата класация с 13-те най-хитри и полезни изобретения в кухнята.

Вижте още: 6 функционални идеи за кухненски бар плот

1. Вилица и очила за рязане на лук

Първите стъпки в кухнята на всеки готвач започват с рязане на лук. За улеснение на тази не особено приятна дейност, можете да застопорите лука с метална вилица. Имаме и още една добра новина - можете да се спасите от сълзите, използвайки тези специално изобретени за целта очила. Тайната им се крие в доброто уплътнение, което не позволява на дразнещата киселина да достигне очите.

2. Силиконова риба

Едно от предизвикателства пред начинаещите сладкари е отделянето на жълтъка от белтъка. Счупете яйцата едно по едно в дълбока купа, леко стиснете силиконовата риба в задната част и отделете внимателно жълтъка в друг съд. Вижте колко бързо и лесно може да бъде!

3. Силиконово прасе

Изпълнява функцията на всеки друг капак, но този е изработен от термоустойчив силикон. Едно е сигурно - задушаването на всяко ястие под капак ще бъде допълнено с приятно настроение. А ако се чудите как да повдигнете капака - вземете две китайски клечки за хранене и ги поставете в “ноздрите” на прасето.

4. Стойка за лъжица

Случвало ли ви се е в бързането да се чудите къде да оставите лъжицата, с която сте разбъркали ястието? Обикновено я подпирате върху дъска за рязане или я слагате в друг съд, който после трябва да измиете? Представяме ви едно наистина практично и функционално приспособление, което ще реши този проблем завинаги.

5. Цитрус пръскалка

Ако основното ви меню често включва пресни зеленчуци, със сигурност ще оцените тази цитрус пръскалка, с която лесно можете да овкусите салатата си със свеж лимонов сок. Не забравяйте колко е важно да готвите и да се храните здравословно!

Вижте още: Обзавеждане и декорация на здравословна кухня

6. Ножица за пресни подправки

Ножицата за пресни подправки има цели 5 ножчета, с които бързо и лесно можете да нарежете на ситно магданоз, копър, зелен лук или босилек. Вече не е проблем да подготвите по-големи количества от зелените подправки за съхранение в камерата през зимния сезон.

7. Ножица за пица

Още един вариант за ножица, с която не само ще нарежете парчетата пица като професионалист, но и ще ги сервирате изключително лесно на вашите гости. Бъдете сигурни, че ще ги впечатлите и ще поискат по още едно парче!

8. Дозатор за спагети

Приготвили сме още едно предложение за любителите на италианската кухня. Когато ви е трудно да прецените точно колко спагети трябва да сложите, за да има достатъчно за всички, просто използвайте този дозатор. А какво ще кажете за “конска” доза, ако сте прегладнели?

9. Тенджера с гевгир

Осигурете си удобство при приготвянето на италианска паста, използвайки тази тенджера в допълнение към дозатора. След като сварите пастата ще трябва да я отцедите от водата. Е, вече няма нужда да използвате гевгир, след като той е вграден в капака.

10. Таралеж ренде

За завършек на всяко ястие поръсете с кашкавал на вкус. Точно като живия таралеж, рендето с неговата форма се отличава и със същата острота на “иглите”.

Вижте още: Как да спечелим място в кухнята

11. Отварачка - пръстен

Защо да губите време в търсене на отварачката в шкафа, след като може винаги да ви бъде под ръка?! Утолете жаждата си със завидна бързина!

12. Заключваща се чаша

Ако работите в голям офис и не искате някой случайно да използва вашата чаша, ето че има как да я “заключите”. Всъщност технологията не е толкова сложна. В долната част на чашата има малка дупка и само собственикът й има “ключ” в съответната форма, за да я запуши :)

13. Суши лъжица

Чудили ли сте се как източните култури похапват супа? Онези от вас, които са се ужасявали от мисълта да ядат супа с клечки, вече могат да си отдъхнат. Е, истинските майстори едва ли ще имат нужда от творението, което виждате на снимката, но за всички останали - това може да бъде една добра и животоспасяваща идея.

Вижте още: 6 съвета за успешен ремонт на кухня

Сигурни сме, че 13-те изобретения, които ви показахме, значително ще ви улеснят, ако правите своите първи крачки в кулинарното изкуство. Не забравяйте, обаче, че освен полезни кухненски принадлежности, трябва да имате практично кухненско обзавеждане. Посъветвайте се с професионалист, който ще ви помогне да ремонтирате вашата малка кухня и да я превърнете в “кухня мечта”. В MaistorPlus.com ще откриете над 3 000 регистрирани майстори и фирми от цяла България. Направете безплатно запитване към тях, сравнете офертите им и си осигурете бърз и лесен достъп до най-използваните зони в готварското помещение.

Оригинална статия: http://maistorplus.com/blog/post/327/13-zabavni-kuhnenski-izobreteniq

Последвайте канала на

11103 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини