Най-популярните техники в хендмейд стоките

  • 27 юни 2016 10:00

  • 30506
  • 3
Най-популярните техники в хендмейд стоките
©

През 2015 година в България са продадени хендмейд стоки за над 600 000 лв. С всяка изминала година хендмейд стоките набират все по- голяма популярност в България и това показват хилядите творци.

Под хендмейд разбираме, всичко което е направено от ръцете ни и поради тази причина има толкова голяма стойност, както за твореца, така и за притежателя на даденото произведение. В изработката на ръчно изработените изделия се преливат множество интересни техники, разказват от yaza.

Тук са изброени най- популярните:

1. Декупаж - това е интересна техника за украса на различни неща - яйца до мебели в дома. Думата е с френски произход. Изкуството е познато още от средновековието в Германия, основно за декориране на мебели, а малко по- късно се пренася и във Венеция. В основата на декупажа стои украсяването със салфетки.

2. Батик - това е изкуство, при което се използва восък и възниква преди повече от 2000 години в Близкия Изток. Най- подходящ е пчелният восък, с които се декорира текстил и яйца.

3. Киригами - това е японско изкуство, с което се изработват лампи, картички и герлянди от хартия. То произлиза от оригамите, които всички познаваме.

4. Патчворк - произлиза от Русия и се смесват различни текстилни тъкани, с определени рисунки. От събрани, различни парчета плат могат да се направят дрехи, покривки, одеяла.

5. Фелтинг - техниката се използва в приложните изкуства и текстила. В основата на тази техника е вълна и вода, с помощта на които се произвеждат различни видове фигури.


6. Стъклопис - тази техника е позната и като витраж. Използват се различни цветни стъкълца, които се нареждат под формата на фигура. Често срещано е в храмове и църкви. За закрепването им се използва олово или гибс. С техниката стъклопис се изработват и различни аксесоари за дома.

7. Филигран - това е бижутерска техника, чрез която се изработват стилни бижута с дантелен мотив. Изработката е изключителнно финна и стои нежно на всяка дама.

Последвайте канала на

Novini.bg
30506 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Хендмейд

2018.02.10 | 11:19

3
Ръчна изработка. п.п. некадърния преписвач да си направи хендджоб
кая

2018.02.10 | 11:19

2
Колко много правописни грешки - гибс. Ха- ха.
Йеееееее

2018.02.10 | 11:19

1
Който го е писал изобщо няма хабер за какво става въпрос! А, че пачуърка е стара руска техника - направо онемях. Стига некадърни писания

Добави коментар

Водещи новини