Еди ван Хален - най-добрият китарист

  • 16 октомври 2012 21:05

  • 2173
  • 0
Еди ван Хален - най-добрият китарист
© Getty Images

Съоснователят на американската хард рок група "Ван Хален" - Еди ван Хален беше признат за най-добрия китарист на всички времена. Музикантът зае първото място в класацията на списаниe "Гитар уърлд".

В спора за титлата най-добър китарист на всички времена Еди ван Хален изпревари Брайън Мей от "Куин" и Алекс Лайфсън от канадската група "Ръш", съобщи БНТ.

Четвъртата и петата позиция в класацията са за легендите Джими Хендрикс и Джо Сатриани. В топ 10 намират място и Джими Пейдж от "Лед Цепелин", Тони Айоми от "Блек Сабът", Стиви Рей Вон и Стив Вай.

Класацията е съставена на базата на анкета сред читателите на сп. "Гитар уърлд". В гласуването са участвали повече от половин милион души. Проучването е започнало през април и е продължило до октомври, като е било разделено на няколко етапа.

Само няколко седмици по-рано Джими Хендрикс оглави класация на сп. "Ролинг Стоун" за най-великите китаристи на всички времена. В топ пет на тази класация бяха поставени трима музиканти минали през легендарната група от 60-те години Ярдбърдс - Ерик Клептън, Джими Пейдж и Джеф Бек, както и Кийт Ричардс от Ролинг Стоунс. Ван Хален беше едва на осмо място.

Последвайте канала на

2173 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини