Лизо свири на 200-годишна флейта, притежавана от бивш президент на САЩ

  • 29 септември 2022 12:34

  • 734
  • 0
Лизо свири на 200-годишна флейта, притежавана от бивш президент на САЩ
© Getty Images (архив)

Американската звезда Лизо удиви феновете си по време на концерт във Вашингтон, като свири на 200-годишна кристална флейта, притежавана от четвъртия президент на САЩ Джеймс Мадисън, съобщи Би Би Си.

Певицата, която се е обучавала и за флейтист, получи разрешение от Библиотеката на Конгреса на САЩ да използва инструмента, който бе донесен на сцената с полицейски ескорт.

"Все едно свириш на чаша за вино", каза тя, разглеждайки флейтата.

След това Лизо изсвири няколко ноти, като едновременно с това разтърси долната част на тялото си.

140-килограмовата Лизо се разстресе полугола

"Току-що … свирих на флейта, притежавана от Джеймс Мадисън от 1800 г.!", сияеше тя, след което върна музикалния инструмент на служител, който го прибра обратно в кутията.

Публикувайки видеоклип в собствените си канали в социалните медии, израсналата в Хюстън певица каза на феновете си: "Никой никога не е чувал как звучи... сега го чувате".

Говорител на Библиотеката на Конгреса каза пред Би Би Си, че флейтата може да е използвана публично при редки и специални поводи в миналото, най-вероятно по времето на Джеймс Мадисън. Той е четвъртият американски президент, чието управление е в периода между 1809 г. и 1817 г. Мадисън е сред авторите на конституцията на САЩ. 

Певицата Лизо оглави класацията на Билборд за сингли

След историческия концерт на певицата във Вашингтон, от Библиотеката на Конгреса написаха в Туитър, че музикалният инструмент е бил върнат безопасно.

Носителката на награда "Грами" Лизо в момента е на турне в САЩ, за да представи четвъртия си албум "Special", от който е хитът "About Damn Time", допълва БТА.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lizzo (@lizzobeeating)

Весела Найденова
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини