Момчешка банда примамвала към джихад

  • 22 юни 2012 14:36

  • 2351
  • 0
Момчешка банда примамвала към джихад
©

Зейн Малик от One Direction беше обвинен в "примамване към джихад” и бе обявен за "сводник на Исляма”, съобщи bTV, позовавайки се на сайта nme.com. Блогърката от САЩ Деби Шлусер, привърженик на Републиканската партия, предупреждава родителите да "пазят дъщерите си” от тийнейджъра, който в момента е на турне с с групата си в Щатите.

Шлусер отбелязва, че Малик поствал туийтове, свързани с Рамадан и Аллах, като коментарът й е: "Най-страшното е, че милиони момичета в Америка и в целия свят са омаяни от момчетата от One Direction, включително от Малик... Той осъзнава влиянието, което има над тези глупави момичета и използва това, за да проповядва Исляма. Това е опасно”.

"Групата One Direction се използва за сводничене на Исляма посредством заблуждаващата ангелска външност на женствените момчета от групата”, пише още Шлусер.

Американската сценаристка, адвокат и журналист Уаджахат Али побърза да отговори на нападките на блогърката и защити Малик и бандата. "Това, което наблюдаваме през последните десет години, е, че можеш да си артист и мюсюлманин и да създаваш изкуството си, вдъхновено от вярата ти, без това да е екстремистко и на религиозен език. Момче, като Зейн Малик, може да помогне хората да отворят съзнанието си и да свидетелства, че като поколение ние вървим напред”, смята Али.

Последвайте канала на

2351 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини