Съдят Jay-Z за плагиатство

  • 20 юни 2012 16:18

  • 524
  • 0
Съдят Jay-Z за плагиатство
©

Jay-Z е изправен пред заплахата от съдебен процес, след като бе обвинен, че е откраднал текстове, които е поместил в книгата си "Decoded”, пише inews.bg.

"Decoded” всъщност събира мемоарите на певеца и текстове на негови песни заедно с обяснения към тях. Тя бе публикуваната през 2010 г. Според Патрик Уайт, който е подал съдебен иск срещу рапъра, по-голяма част от книгата е открадната от неговия лаптоп.

Уайт се е обърнал към съда миналата седмица с твърдението, че преносимият му компютър е бил взет през 2009. По-късно мъжът се обърнал към Jay-Z, за да му поиска сума срещу текстовете, попаднали в "Decoded”, но не бил възнаграден по никакъв начин.

Ето защо се стигнало до момента, в който Уайт решил да заведе дело за нарушение на авторските права, твърди NME.com.

"Персоналният ми компютър бе компрометиран, в резултат от което лично мои текстове са използвани в книгата на Jay-Z "Decoded”, която излезе през 2010 г. Книгата съдържа различни изрази/цветове/фрази, които напомнят за моята работа. След като се свързах с певеца и пожелах да бъда вписан като съавтор, не получих никакъв отговор”, гласи текстът, който Уайт е написал в правните документи на 13 юни.

Междувременно Jay-Z е към края на голямо турне във Великобритания, където с Кание Уест представят съвместния си албум.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
524 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини