Плевен ще бъде домакин на Шестия международен фестивал за маримба и ударни инструменти

  • 25 юни 2021 10:36

  • 538
  • 0
Плевен ще бъде домакин на Шестия международен фестивал за маримба и ударни инструменти
© Pixabay

Плевен ще бъде домакин на Шестия международен фестивал за маримба и ударни инструменти от 1 до 5 юли т.г., предаде БТА.
 

Както и при досегашните издания, за музикалното събитие са привлечени музиканти с европейска слава. Сред тях ще бъдат сопраното Ина Кънчева, перкусионистката Василена Серафимова, която е родом от Плевен и инициатор за организиране на престижния форум. Двете прочути изпълнителни, ще се представят на 4 юли като "Дуо самодиви" с участието на госта Жан-Батист Льоклер от Франция. Очаква се това да бъде един от ярките акценти в програмата на събитието, което ще бъде на открито - в прохладния парк на Регионалния исторически музей.

Етиен Леви ще води майсторски клас по време на детски фестивал

Не по-малък интерес сред меломаните предизвиква гостуването на млади перкусионисти от Женева на 2 юли, което се осъществява съвместно с Международен конкурс - Женева. Откриването на феста е поверено на известния плевенски перкусионен ансамбъл "Акцент", който е дело на перкусионната школа на Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков" в града и на неговия преподавател Симеон Серафимов. Събитието е посветено на 60-годишнината на плевенското музикално училище, което е един от стожерите на музикалната култура в Плевен и страната.

На старта на фестивала ще гостуват ансамбъл от Националното музикално училище - София и трио от Франция. В заключителния ден - 5 юли, ще се представят участници в майсторските класове. Всички концерти ще бъдат със свободен вход.

Последвайте канала на

Novini.bg
538 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини