Кипърската песен за Евровизия предизвика жесток скандал

27 февруари 2021 15:34

Кипърската песен за Евровизия предизвика жесток скандал
© Youtube
8460 3

Някои християни в Кипър са възмутени от тазгодишното предложение на страната за участие в песенния конкурс Евровизия, казвайки, че песента е скандализирала вярващите със споменаването на дявола, предадоха БТА и Ройтерс.

Денс парчето "Ел Диабло" (Дяволът) в изпълнение на гръцката певица Елена Цагрину бе обявено тази седмица за кипърския кандидат за участие в песенния конкурс Евровизия, който ще се проведе в Ротердам през май.

В текста на приятната песен обаче има фрази като: "Влюбих се. Дадох сърцето си на Ел Диабло" или "Предадох се, защото той ми казва, че съм неговият ангел". Връзката е определена като по-пикантна от лютивия сос Шрирача.

„Евровизия“ през 2021 година ще се проведе по един от три сценария

Видеоклипът показва как Цагрину танцува на постелка с други хора, вероятно малки демони. "Това е скандално за нас, християните", заяви Димитрис П. - автор на петиция по темата в популярен сайт за петиции в Кипър, където живеят предимно православни християни.

Неговата петиция призовава за оттегляне на песента от участие в конкурса и до ранния следобед днес бе събрала над 2500 подписа. Една от политическите партии - крайнодясната националистическа формация ЕЛАМ, заяви, че песента изпраща грешно послание, но не уточни към кого.

Преподаватели по религия също се включиха в спора, като техният съюз посочи, че "ако единственото нещо, към което се стремим, е първото място, тогава изобщо не трябва да участваме, ако ще се представяме с някаква сатанинска субкултура".

Кипърската национална телевизия обяви в сряда песента, която ще представя Кипър на Евровизия. Телевизията посочи, че текстът на песента разказва история за постоянната битка между доброто и злото, и на жена, страдаща от Стокхолмски синдром.

Novini.bg
8460 3

Свързани новини

Коментари (3)

Добави коментар
Баш майстора

2021.02.27 | 18:58

24296
Има ли някой нормален който да главата тая гадост евровизия ,това съвсем спокойно може да се кръсти изродвизия
Песента си е ОК!

2021.02.27 | 18:23

24263
Проблемът е, че певицата е нормална жена, а не джендър като долния драскач!
Васко Р. Младич

2021.02.27 | 16:47

24197
Поредната ку.рва, дайте да видим как я еб.ът негрите

Добави коментар

Водещи новини