Българският изпълнител на "Евровизия 2020" ще бъде обявен на 25 ноември

България отново ще има свой представител на "Евровизия", след едногодишно отсъствие от конкурса. Това стана възможно, след като Българската национална телевизия (БНТ) постигна споразумение за публично-частно партньорство за финансиране на участието, съобщиха от медията.

Представителят ни в Ротердам ще бъде обявен на 25 ноември от БНТ и нейните партньори в проекта. В българското участие на "Евровизия" ще се включат продуцентски компании от България и Великобритания.

С преструктурирането на участието на страната ни на "Евровизия", фокусът ще падне върху осигуряването на дългосрочно развитие на изпълнителите след изявата им на конкурса и предоставяне на международна платформа за развитие на творческите индустрии в България, посочват от БНТ.

Надеждите на продуцентите са, че с новия подход ще се намери дългосрочен механизъм за гарантиране на бъдещето на българското участие в конкурса. Така, той ще се превърне във възможност за популяризиране на България в Европа и в цял свят в положителен контекст.

"Евровизия" се организира от 1956 г. в сътрудничество между обществените радио и телевизионни компании в Европа. Конкурсът се излъчва от над 50 телевизии в Европа, САЩ, Австралия, Китай и други, като събира аудитория от над 200 милиона зрители. Това го прави най-голямото телевизионно събитие в света извън спорта. През 2019 г. известната стрийминг платформа "Нетфликс" купи правата за излъчване на конкурса в САЩ. През 2020 г. "Евровизия" ще се състои в холандския град Ротердам на 12, 14 и 16 май. Всички конкурсни вечери ще бъдат излъчвани на живо по БНТ 1.

Коментари

  1. 2019.10.31 | 20:44

    Това е знамето на Украйна, а не на Холандия.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Музика

още

Анкета

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Как се подготвяте за наближаващите празници?

Избрано от Интернет