Сара Чанг се завръща у нас за концерт със Софийската филхармония

  • 23 октомври 2019 14:24

  • 443
  • 0
Сара Чанг се завръща у нас за концерт със Софийската филхармония
© gettyimages

Сара Чанг се завръща в България за концерт със Софийската филхармония на 10 ноември в зала "България", съобщawat организаторите за БТА.

Само две години след нейното изпълнение на "Годишните времена" от Пиацола у нас, световноизвестната цигуларка спази обещанието си да свири отново с първия ни оркестър.

Този път програмата включва Концерт за цигулка и оркестър на Сибелиус. Във втората част на вечерта ще звучи Симфония номер 9 "Из новия свят" на Дворжак. На диригентския пулт и този път е Найден Тодоров.

"Трябва да се гордеете с вашия маестро. За мен е удоволствие да работя с него. Много рядко се случва да влезеш на първа репетиция с оркестър, който не познаваш, с диригент, който не познаваш, и да се получи от първия момент", каза Чанг при предишното си гостуване. Любимка на Рикардо Мути и Зубин Мета, Сара Чанг е работила с най-изтъкнатите диригенти на нашето време.

За нея големият Йехуди Менухин казва: "Смятам, че Сара Чанг е най-прекрасният, перфектен, идеален цигулар, който някога съм чувал".

Обявена за дете-чудо, тя дебютира на сцената на Нюйоркската филхармония едва 8-годишна. Към момента е сред най-високоплатените солисти в света. Сред многобройните награди, които е получавала са "ЕХО класик", "Грамофон" и International Classical Music Award. През март 2008 г. е хонорувана за млад глобален лидер от Световния икономически форум (WEF) заради нейните професионални постижения, отдаденост на обществото и потенциал за оформяне на бъдещето на света. Годишно изнася около 150 концерта пред публика на всички континенти.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини