Почина американската певица Нанси Холоуей

  • 28 август 2019 20:38

  • 1985
  • 1
Почина американската певица Нанси Холоуей
© Pixabay

Американската джаз и соул певица Нанси Холоуей, която от 1960 г. се бе установила във Франция, почина в парижкия си дом на 86-годишна възраст, предаде Франс прес. Това заяви музикантът Кристоф Мути, на когото тя бе кръстница.

"Нанси слезе от музикалната сцена през 2008 г. заради здравословни проблеми", поясни той.

Нанси Холоуей, чието истинско име е Нанси Браун, е родена 11 декември 1932 г. в Кливланд. Изпълнението й на френски език на хита на Дион Уорик "Don't Make Me Over", превърнал се в "T'en vas pas comme ca", я прави популярна във Франция. Известна е също с изпълнението на песните "Dis-lui que je ne suis pas la" в дует с Нино Ферер, "Dernier baiser", "J'ai decouvert Paris", "Prends garde a toi".

"Нанси е работила с някои от най-известните джаз изпълнители и продуценти, като Сами Дейвис младши, Куинси Джоунс и Дизи Гилеспи", припомни Кристоф Мути.

В Париж тя пее в джаз клубове, преди да тръгне на турне в Германия и Ливан. Снимала се е във филми на Кристиан Жак, Ален Жесюа и Мишел Одиар.

През 1964 г. играе сама себе си във филма "Търсете идола" на Мишел Боарон, като партнира на певците Джони Холидей, Силви Вартан, Шарл Азнавур и Еди Мичел.

Последвайте канала на

БТА
1985 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ани

2019.08.28 | 21:48

1

Жалко, дано е на по-хубаво място!

Добави коментар

Водещи новини