Започва фестивала в Сан Ремо

  • 05 февруари 2019 07:32

  • 417
  • 0
Започва фестивала в Сан Ремо
© gettyimages (архив)

24 песни ще се борят за голямата награда на фестивала на италианската песен, започващ днес в курорта Сан Ремо, съобщават италиански медии.

Това е 69-ото издание на феста и той ще продължи до 9 февруари. Водещ на шоуто ще бъде неговият творчески директор - певецът и композитор Клаудио Бальони. Ще му асистират актрисата Вирджиния Рафаеле, прочула се с имитациите на известни личности, сред които и на Мелания Тръмп, както и актьорът, известен с комичните си монолози Клаудио Бизио.

За наградата на феста ще се борят 3 специално сформирани дуета - между Федерика Карта и рапъра Шаде (с ударение на първата сричка), между ветеранката на италианската музика Пати Право и младока Брига и между двамата изпълнители, пеещи на неаполитански диалект - Нино Д'Анджело и рапъра Ливио Кори. Самостоятелно в конкурсната програма ще се представят само 4 жени - Ариза, Анна Татанджело, Лоредана Берте и Паола Турчи. Много повече са мъжете, които ще пеят самостоятелно. Сред тях са любимците на италианците Нек, Франческо Ренга, Даниеле Силвестри, Симоне Кристики и Мота. Останалите мъже на феста са млади - Акиле Лауро, Гемон, Енрико Ниджоти, Ултимо и Ирама. Във феста участват и 5 групи. Това са рок бандата Негрита, лирично-оперното трио Ил Воло (чието име се превежда като Полетът), победило на феста през 2015 г., рок квартетът Дзен Съркъс, реге и денс бандата Бумдабаш и инди поп квартетът Екс Отаго (чието име идва от новозеландския град Отаго и неговия едноименен отбор по ръгби).

Тази година има нововъведение в регламента на фестивала. Съгласно него беше премахната категорията за млади таланти. Вместо нея в края на миналата година се състоя конкурс, наречен "Сан Ремо-младежи". В него победиха двама млади изпълнители, които получиха правото да се състезават сред големите изпълнители на 69-ото издание на феста в Сан Ремо. Това са кубинският имигрант Ейнар и италиано-египтянинът Махмуд.

Последвайте канала на

БТА
417 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини