Ханс Цимер възхити българската публика (снимки+видео)

  • 17 май 2016 08:52

  • 2799
  • 0
Ханс Цимер възхити българската публика (снимки+видео)
© Булфото

Носителят на „Оскар” две награди „Златен глобус“, три награди „Грами“ и Американска музикална награда, както и награда „Тони“ Ханс Цимер и неговата група взривиха публиката в зала „Арена Армеец” снощи. Касовите хитове „Гладиатор“, „Черният рицар“, „Цар Лъв“, „Шифърът на Леонардо“ и „Армагедон“, които той изпълни, отдавна са част от поп културата.

Освен, че са сред най-успешните продукции в историята на киното и са отличени с не една и две престижни награди, общото между тези филми е невероятната им музика, която се радва на изключителна популярност. Неин създател е композиторът и пианист Ханс Цимер.

Той има цели десет номинации за „Оскар“, като последната е от 2015 г. за музиката към фантастичния епос „Интерстелар“. През 2003 г. Американската музикална асоциация му връчва престижната награда Henry Mancini за цялостно творчество за впечатляващата му кариера и огромния му принос към кино индустрията. Цимер получава и своя звезда на холивудската Алея на славата през 2010 г., а през 2014 г. е удостоен с награда за цялостен принос на филмовия фестивал в Цюрих.

На сцената в „Арена Армеец“ Цимер излезе с изключително талантливи музиканти, симфоничен орнестър и хор с които представи невероятно съчетание от класическа музика, рок и традиционно звучене. Страхотните светлинни ефекти и уникалната мултимедия, пресъздаваща на живо част от филмите, превърна концерта в изключително преживяване.

Последвайте канала на

Novini.bg
2799 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини