Black Sabbath отново заедно за нов албум

  • 17 ноември 2011 15:37

  • 894
  • 0
Black Sabbath отново заедно за нов албум
©

Black Sabbath се събират отново за нов албум - първи от 33 години насам.

Оригиналните членове на бандата - Ozzy Osbourne (вокали), Tony Iommi (китара), Geezer Butler (бас) и Bill Ward (барабани) се събраха, за да запишат първия си албум за последните над три десетилетия. Продуцент на тавата е Rick Rubin - носител на седем статуетки Грами, две от които за продуцент на годината.

След 70 милиона продадени копия на албумите си Black Sabbath подписаха нов договор с Vertigo, американският филиал на Universal Republic. Албумът ще излезе на музикалния пазар и iTunes България през есента на 2012-та. Записът ще бъде деветият им подред и първи от рилийза на Never Say Die през 1978-ма година.

Успоредно с издаването на тавата през 2012-та рок динозаврите ще тръгнат на световна обиколка, съобщават от Universal Music Bulgaria

Рок идолите съобщиха още за пускането на официален уеб сайт - www.blacksabbath.com. Онлайн присъствието на бандата ще бъде подкрепено и с акаунти във Facebook и Twitter, които отбелязват първия контакт на Black Sabbath със света на социалните мрежи.

Прословутата група изкарва дебютния си едноименен албум в далечната 1970-та.

Според Rock and Roll Hall of Fame „Black Sabbath ще бъдат запомнени със създаването на хеви метъла. Успехът на първите им албуми Black Sabbath и Paranoid бележи промяна в парадигмата на световния рок.

През 1998-ма Black Sabbath пускат Reunion - запис от концерта им в Бирмингам, както и 2 CD-та от записи на живо, включващи две нови студийни парчета. Бандата се събира случайно през 1999-та, 2002-ра и 2004-та за участия. През 2005-та четиримата рокаджии правят общи изпълнения по време на обиколка в Европа и на фестивала OZZfest.

Същата година Black Sabbath са въведени в английския музей Music Hall of Fame от Браян Адамс (Queen). Събитието e последвано от въвеждането им през 2006-та в американския Rock and Roll Hall of Fame - чест, отдадена им от James Hetfield и Lars Ulrich от Metallica.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
894 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини