Японец спечели Международния конкурс за цигулари във Варна

  • 10 ноември 2015 09:50

  • 1479
  • 0
Японец спечели Международния конкурс за цигулари във Варна
© Gettyimages/Gulliver

Мисако Акама от Япония спечели титлата "Финалист" на Първия международен конкурс за млади цигулари във Варна, съобщи инициаторът и основен организатор на културната проява проф.Марио Хосен.

Талантливата изпълнителка получи парична награда от фондация "Америка за България". Освен това тя ще има възможност да се представи на най-престижните сцени в Европа с най-добрите оркестри.

Варненецът Мартин Зайранов, студент на проф.Марио Хосен, се класира трети на конкурса след японката Юмико Юмиба. Той стана и любимец на публиката, която имаше възможност да избере "Най-харизматичен финалист". На четвърто място се класира японецът Даичи Накамура, а след него са Зорница Иларионова от България и Паул Кропфич от Австрия.

До участие в конкурса бяха допуснати 20 цигулари на възраст до 32 години, повечето от които лауреати на конкурси от цял свят. Членове на журито бяха световноизвестни музиканти под председателството на проф. д-р Михаел Фришеншлагер - президент на конкурса "Фриц Крайслер" - Виена, вицепрезидент на Световната федерация на международните музикални конкурси и президент на Европейската асоциация на преподавателите по струнни инструменти.

Последвайте канала на

1479 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини