Габриела заспивала само когато брат й засвири на виолончело

  • 12 септември 2015 12:55

  • 3447
  • 0
Габриела заспивала само когато брат й засвири на виолончело
©

Минаха само три дни, откакто Габриела Йорданова беше избрана да представи България на Детската Евровизия, пише в. "24 часа".

От петък 12-годишното момиче си е вкъщи в Русе. Съвсем скоро обаче ще пътува отново до София, тъй като ѝ предстои сериозна подготовка за финала на международния конкурс.

Той е на 21 ноември в зала “Арена Армеец”. За тази цел екипът на Слави Трифонов ще напише специална песен за нея.

Преди 4 години момиченцето проявява интерес към музиката. “Тя сама поиска да пее. След това поиска да свири на цигулка. Всичко е резултат от нейните желания ”, разказва майка ѝ Миглена Чакърова.

Заслуги за избора на музикален инструмент на Габриела има брат ѝ, който тази година е приет да учи оперно пеене в Музикалната академия в София. Като малък той ходел на уроци по виолончело. Мелодията на инструмента е тази, с която Габи заспивала всяка вечер.
“Казвахме му: “Сега ще свириш, докато сестра ти заспи. Докато си повтаряше пиеските, питаше: “Тя заспа ли?”, смее се майка им. Ако Габи упорствала будна, батко ѝ въздъхвал: “Оффф, ще продължавам”.

Преди да се съсредоточи върху подготовката за Евровизия Габриела трябва да се подготви и за новата учебна година. Тя е отличничка - конкурсите не пречат на успеха ѝ, защото обикновено се провеждат в почивните дни.

Ако все пак изпусне материал, 12-годишното момиче не го наваксва с помощта на частни учители, а благодарение на тези, които ѝ преподават в училище. Естествено, самата Габриела полага големи усилия, за да няма пропуски, отбелязва изданието.

Детето само̀ решава да се яви и на кастингите за Детската Евровизия. Чува за тях и веднага се записва. Не отива за победа, а както винаги - за забавление. За нея този конкурс, както и всички останали, не са борба с останалите участници, тъй като голяма част от тях вече познава.

Последвайте канала на

3447 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини