Уто Карем се завръща за второто парти от поредицата Beach Banquet на Comma Group

  • 07 август 2015 15:11

  • 1319
  • 0
Уто Карем се завръща за второто парти от поредицата Beach Banquet на Comma Group
©

Италианската техно звезда Уто Карем се завръща за второто парти от поредицата Beach Banquet на Comma Group за това лято, което ще се състои довечера в обновения Cacao Beach.

Диджеят ще посрещне изгрева зад пулта, а преди него ще се вихри колегата му Стив Лауер.

Уто, пристигате за второто парти от концепцията Beach Banquet на Comma Group, което ще се състои довечера. Вълнувате ли се, че ще пускате в един от най-добрите плажни клубове в света?


- Разбира се. Това ще бъде първото ми гостуване на Cacao Beach. Винаги е много приятно да пускаш музика на брега на морето, така че нямам търпение.

На сцената преди вас ще се изяви колегата ви Стив Лауер. Познавате ли се?


- Досега не сме имали възможността да се срещнем лично, но следя това, което продуцира и прави, от няколко години насам.

Какво сте подготвил за първата си среща с българските фенове?

- Енергичен сет, изпълнен с моя обичаен стил и с много дръм елементи отгоре.

Вие сте едно от главните действащи лица в новата вълна италиански техно музиканти. Как се запалихте по този стил? 


- По време на младежките ми години в Лондон бях повлиян силно от поп и електронната музика популярна в този период. Когато се върнах в Италия, в началото на 90-те, навлязох в независимата техно сцена, набираща популярност по това време. В началото бях един тинейджър с много приятели. Всички харесвахме електронната музика и обичахме да ходим заедно по партита. След това започнах да колекционирам винили, spinning records и да популяризирам различни партита, основани на любовта към музиката.

Как бихте могъл да опишете своята музика на някого, който не я е чувал никога?


- Винаги ми е било трудно да опиша собствената си музика, защото съдържа много компоненти. Винаги съм обичал качеството и дълбочината на музиката, която съм слушал през годините. Бих могъл да добавя, че по време на сетовете ми се опитвам да включвам и фънк елементи.

Вие сте в бизнеса от дълго време и сте представял музиката си на много партита. Какво мислите за бъдещето на техно музиката?


- Техно музиката винаги се е основавала на нещо ново и мисля, че така ще бъде и в бъдеще. Именно това ме вдъхновява през годините.

Кой е най-трудният аспект в продуцирането на музика? 


- Най-голямото предизвикателство идва с оригиналната идея, че това ще създаде нов трак със свеж звук.

Кого от колегите си бихте определили като най-добре развиващ се и правещ добра и качествена музика към днешна дата?


- Има много артисти, които уважавам и ме респектират. Те имат свой собствен стил. Трудно е да назова името на някого, защото са много.

Как се виждате след 10 години?


- Виждам се как обикалям света на турнета, продуцирам музика и се срещам с феновете си.

Мислил ли сте да сменяте професията си?


- Честно казано не. Чувствам се щастлив, че правя това, което обичам и което е моя страст - да правя и да пускам музика. Така че се надявам да имам възможността да го правя още дълги години.

Миналата година се включихте в легендарното парти на Карл Кокс - Revolution, на Ибиса. Това ли е едно от най-големите ви постижения през годините?


- Да, определено беше едно от най-добрите ми партита миналото лято. Карл Кокс без съмнение е легенда и фантастичен човек. Но имах и други яки партита, като това в клуб Blue Marlin в Ибиса, клуб Crobar в Аржентина, на фестивала B my Lake в Унгария и в Кейп Таун.

Какво предпочитате - фестивал или клуб?


- Харесва ми да взимам участие и в двете. Те имат различни вибрации и ми доставят удоволствие. През лятото обаче винаги е по-приятно да взимам участие във фестивали, а през зимата да съм в клубовете.

Каква музика слушате извън техното?


- Обичам да слушам всякакъв вид хубава музика. Зависи от настроението и настроението ми през деня - от рок до чил аут.

Какви са спомените ви от предишни гостувания в България?


- Винаги съм си изкарвал добре в България. Последното ми гостуване беше във Варна.

Истина ли е, че диджеите са новите рок звезди?


-Да, може би (смее се). Поне така казват някои хора. Мисля, че диджеите в днешно време са добре приети, защото могат да накарат хората да се кефят и да си прекарват добре, както правят старите рок динозаври.

Последвайте канала на

Novini.bg
1319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини