Сара Брайтман готви концерт на 12 ноември

  • 18 юни 2014 14:41

  • 1565
  • 0
Сара Брайтман готви концерт на 12 ноември
©

Най-продаваното женско сопрано в света – Сара Брайтман, ще извиси глас в София в края на годината. Първото ѝ гостуване у нас ще бъде в зала "Арена Армеец" на 12 ноември. Концертът е част от световното турне на Сара Greatest Hits Tour.

Звездата със зашеметяващ вокален диапазон и впечатляващи актьорски и танцови умения може да се похвали с повече от 30 млн продадени копия в цял свят. Зад гърба си има 11 албума, в които попадат вечните хитове Time to Say Goodbye в дует с италианския тенор Андреа Бочели и The Phantom of the Opera с Антонио Бандерас.

Отраснала е в родния си град Бъркхамстед в Англия, само че той се оказва тесен за нейната амбиция. Още едва 16-годишна е избрана за вокалист на групата на Арлин Филипс Hot Gossip. Две години по-късно бандата издава диско хита I Lost My Heart to a Stasrhip Trooper, от който продава 500 хил. копия и достига шесто място в официалната класация за сингли на Острова.

След това постиженията на Сара започват направо да валят. Брайтман е първият и единствен артист, поканен два пъти да изпълни химните на Олимпийските игри – Amigos Para Siempre с José Carreras (Барселона, 1992), и You and Me с Liu Huan (Пекин, 2008). Вече над 30 години талантливата британка безспирно и страстно преследва нови креативни измерения в музиката.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1565 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини