Ралф Питърсън ще свири на 2000 метра надморска височина

  • 29 юли 2011 19:43

  • 1124
  • 0
Ралф Питърсън ще свири на 2000 метра надморска височина
©

Питърсън пристигна за участие в концерта на връх Перелик "Джулай джаз Смолян 2011" на 30 юли.

Той обеща да участва и в седмото издание на етно джаз фестивала "Джулай джаз Смолян" догодина, за което планира и музикално ателие.

"Докосни звездите" е мотото на тазгодишното издание на "Джулай джаз Смолян", което е концентрирано в един концерт на вр. Перелик.

"Харесва ми, че модерни неща като джаз музиката могат да се съчетаят с тази невероятна природа", заяви преди участието си на вр. Перелик Ралф Питърсън /ударни, тромпет/. Той е сред "звездите" на смолянския джаз фестивал за втори път - след участие през 2009 г.

За следващото издание музикантът обмисля да организира музикално ателие с млади български изпълнители. Музикалното ателие ще бъде в партньорство с основаната от Ралф Питърсън образователна фондация Black stone.

Според Питърсън фондацията е насочена към развитие както на млади талантливи музиканти, така и към възпитаване на публиката.

"Това е нашият начин да помагаме да се развие следващото поколение музиканти и публика, защото е необходимо хората да се научат да слушат музика", смята джаз изпълнителят и музикален педагог.

Последвайте канала на

БТА
1124 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини