Dr. Dre подпомогна университет

  • 16 май 2013 21:51

  • 1750
  • 1
Dr. Dre подпомогна университет
© Getty Images

Рапърът Dr. Dre и музикалният магнат Джими Йовайн дариха 70 милиона долара на университета на Южна Калифорния, за да бъде открит в него факултет по изкуства и технологии, предаде БТА.

Академията Джими Йовайн и Андре Йънг ( както е истинското истинското име на Dr. Dre) за изкуства, технологии и иновации ще приеме първите си 25 студенти следващата есен, уточниха от учебното заведение със седалище в Лос Анджелис.

"Имам чувството, че това е най-важното и вълнуващо нещо, което съм направил в цялата си кариера", заяви рапърът пред в. "Ню Йорк таймс".

Dr. Dre, освен музикант, е и продуцент, работил със звезди от калибъра на Еминем, Джей Зи и Джъстин Тимбърлейк. Джими Йовайн пък е собственик на дискографската компания "Interscope Geffen A&M", за която работеше и Dr. Dre.

Според в. "Лос Анджелис таймс", с това дарение двамата музикални дейци тръгват по стъпките на Стивън Спилбърг, който връчи чек от 175 милиона долара на същия университет през 2006 г.

И друг известен режисьор направи дарение за това учебно заведение. Миналата година Робърт Земекис дари на ръководството 5 млн. долара.

Последвайте канала на

1750 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.05.26 | 17:29

1
Bravo!Takiva hora trqbva da ima poveche,a ne kato izmetta v nashata mila rodina.

Добави коментар

Водещи новини