Дейвид Бауи - отново на върха

  • 12 март 2013 11:54

  • 1676
  • 0
Дейвид Бауи - отново на върха
©

Новият албум на британския музикант Дейвид Бауи вече е на музикалния пазар. Още преди официалното му издаване проектът оглави класациите на интернет магазина iTunes в 21 страни, предаде БНТ.

Това е първият проект на британската легенда от 10 години насам. Предишният албум на Бауи "Reality" излезе през 2003 г. В началото на 2013 той изненадващо обяви завръщането си на музикалната сцена. Бауи анонсира "The Next Day" на рождения си ден на 8 януари, когато навърши 66 години. Новият, 24-ти компактдиск на звездата включва 14 заглавия.

Първият сингъл "Where Are We Now?" само за няколко часа след пускането си оглави класацията на iTunes.

Вторият официален сингъл излезе в края на февруари и също очарова меломаните. Песента е съпътствана от късометражен филм вместо типичния клип. В лентата главни герои са Дейвид Бауи и актрисата Тилда Суинтън в ролята на щастливо женена двойка.

Авангардният британски музикант не е имал концерти от 2004 година насам, когато беше принуден да прекрати турнето си заради проблем със сърцето. Издаването на новата компилация на Бауи ще съвпадне с изложбата, посветена на него, в лондонския музей "Виктория и Албърт". Тя ще бъде открита на 23 март.

Последвайте канала на

1676 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини