Ноел Галахър разкри причината за разпадането на Oasis

  • 07 юли 2011 21:19

  • 1508
  • 0
Ноел Галахър разкри причината за разпадането на Oasis
© Guliver/Getty Images

Началото на края за групата започна през август 2009 г. след сбиване между братята зад кулисите по време на концерт в Париж.

Двамата братя се скарали, след като Лиъм поискал безплатна реклама за линията си дрехи "Pretty Green” по време на турнето на бандата, съобщава Female First.

Оттогава китаристът Галахър отказва да обсъжда причините за разцеплението, но на пресконференция вчера, на която обяви дебютния си солов албум, най-накрая наруши мълчанието си.

По думите му малкият му брат нахлул в съблекалнята на групата на концерта във френската столица и буквално го ударил с китарата си в лицето. "Не смятах, че беше коректно да натрапваме дрехите му на феновете ни и това стана причина за страхотна свада", защитава позицията си Ноел.

След караницата, последвана от сбиване, той решава да напусне групата, която основават двамата с Лиъм в Манчестър през 1991 г.

За 18 години съществуване групата издава 7 дългосвирещи албума и две компилации.

Сега Ноел Галахър съобщи, че подготвя два албума - "Noel Gallagher's High Flying Birds" ще излезе на 17 октомври, след което ще започне турне за представянето му.

През 2012 г. на пазара ще излезе и втори албум, записан заедно с експерименталното дуо Amorphous Androgynous, в което участват Гари Кобейн и Брайън Дуган.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1508 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини