Романтична колекция на Том Браун закри Седмицата на модата в Ню Йорк

  • 15 февруари 2024 14:26

  • 489
  • 2
Романтична колекция на Том Браун закри Седмицата на модата в Ню Йорк
© Getty Images

Романтична колекция на американския дизайнер Том Браун закри Седмицата на модата в Ню Йорк, съобщи АФП. 

Сред декор, представящ заснежено поле и дървета с голи клони, манекенките дефилираха под звуците на гарваново грачене в дълги палта и жакардови материи в блестящо черно и бяло. 

Браун се изявява като истински театрален режисьор, за да представи колекциите си. Този път той бе почерпил вдъхновение от поемата "Гарванът" на Едгар Алън По. По време на ревюто женски глас четеше стиховете на По.

Колекцията за есента на 2024 г. беше решена предимно в черно и бяло. Манекенките ходеха бавно между дърветата, изглеждайки наполовина животни, наполовина хора с воалетки и маски от пера върху лицата и с прически, наподобяващи антени. В този малко потискащ свят бялото срещаше черното върху дългите палта с права кройка и подчертани рамене. 

 

Браун показа напластяване на сака върху палта, корсажи, дълги издути поли, привързани с панделка на подгъва. Материите в колекцията са велур, кашмир, коприна, сатен - топли и деликатни платове, формиращи деструктурирани ансамбли. 

Том Браун е известен с повторното налагане на сивия костюм, както и с три четвъртите панталони и полите с набор за мъже. 

В центъра на декора на ревюто дизайнерът беше поставил манекен в ролята на дърво, облечен във впечатляващо палто с дължина от 9 м. Това е най-голямата дреха на тазгодишната Седмица на модата в Ню Йорк. 

Маратонът на ревютата, част от модния форум в Ню Йорк, показа десетки колекции дневно, съчетаващи всички стилове. Елегантността се завръща - като например в дрехите на Томи Хилфигър. Ню Йорк е по-малко престижен моден град в сравнение с Милано и Париж, но умее да привлича звездите като Бионсе, която беше седнала на първия ред за дефилето на марката "Луар". 

Американско-уругвайската дизайнерка Габриела Хърст показа в Бруклин най-новата си колекция, вдъхновена от британско-мексиканската художничка Леонора Карингтън (1917-2011), една от последните представителки на сюрреализма. Хърст продължава да използва естествени материи от региона, в който е родена - Северозападен Уругвай, за да създава леки рокли от въздушен сатен и драпирана коприна с дълбоки деколтета. Вечерните рокли на дизайнерката са с позлата, а раменете на костюмите са подчертани. Реверите са широки. Саката са украсени с метални копчета и са подходящи и за двата пола, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
489 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.02.15 | 17:27

2
Чyвaли ли сте за подобpената фоpмyла на Bиaгpa, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безoпаcна на всяка възраст, а освен това лекува и мъжки болести. Аз лично го пробвах и сега го препоръчвам на вcички, подобpи нашия ceкc и cпаcи бpака ни. Eто кaкво пишaт за нея----> do.my/bluestone

2024.02.15 | 15:42

1
уроди

Добави коментар

Водещи новини