"Армани" и "Дзеня" закриха Седмицата на мъжката мода в Милано

  • 16 януари 2024 13:10

  • 1146
  • 2
"Армани" и "Дзеня" закриха Седмицата на мъжката мода в Милано
© Getty Images

Седмицата на модата в Милано, представяща мъжките облекла за следващия студен сезон, приключи в понеделник с колекциите на "Армани" и "Дзеня" - епитом на италианската мъжка мода, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Сравнително лекият календар определи избора на някои марки да предпочетат смесени мъжко-женски ревюта по време на седмицата на дамското облекло, насрочена за следващия месец. 

Впечатляваща снимка на проницателните сини очи на почти 90-годишния Джорджо Армани послужи за фон на дефилето в понеделник. Пронизващият му поглед подчертаваше изключителната роля на Армани като водеща сила на модната му империя вече почти половин век.

Колекцията на Джорджо Армани включваше характерните за дизайнера релаксиращи кройки, подчертани от геометрични модели и богати текстури в мечтан меланж от меки неутрални тонове. Преобладаваха рибената кост и карето, не само като десени, но и като текстури в трикотажните облекла, които предразполагаха към релакс извън работното време.

„Армани“ заложи на ски и сноуборд облекла, като представи торбести панталони за сняг с преливащ блясък, съчетани с парки за пистите, и обемни плетива за след ски. Както и при линията на „Емпорио Армани“, екипировката се допълваше от каски, очила и ръкавици.

За вечерта кадифените костюми се допълваха от ярки розови и сини жилетки или блузи с поло яка. Кадифените вратовръзки придаваха богатство на деловите костюми, неизменно съчетани с бели ризи, като вратовръзките леко изпъкваха от сакото на костюма, елегантно нарушавайки силуета. Ватираните чанти поддържаха мекотата на колекцията. Едно зашеметяващо тъмно кожено миди палто, подплатено с козина с леопардов принт, би извръщало погледите дори във фешън-изкушени курорти като Кортина или Аспен.

„Това са все неща, които познавате от „Армани“, каза Армани, който през юли навършва 90 години.

„Не смятам, че мъжете трябва да бъдат зашеметявани всеки път от някакъв натруфен елемент“, сподели той с италианските журналисти зад кулисите.

Оранжева вълма скъпоценна сурова вълна заваля от тавана, натрупвайки се като огромна купчина есенни листа в центъра на подиума на „Дзеня“.

Кашмирът беше в центъра на колекцията на артистичния директор на „Дзеня“ Алесандро Сартори за сезон есен/зима 2024-25 г., която подчерта гъвкавостта на влакното, което може да променя повърхността, формата и текстурата си.

Силуетът на „Дзеня“ беше спокоен и безгрижен, небрежно етажиран, в палитра от естествени монохроми или амалгамирани смеси от горчица, гранит, мастилено синьо, есенно кафяво, плътно черно и бяло. 

Обемни пуловери с три четвърти ръкави падаха свободно върху панталони от мохер в лютив синьо-кафяв бленд.

Трикотажни панталони с шев по ръба, придаваха завършен вид. Пуловерите се превърнаха в шалове, увити около меки костюми, напластени върху жилетки. Якетата без яка се отличаваха с блокове от текстура за съвременно усещане.

Сартори обяви, че колекцията се фокусира върху работата на марката в нейните архиви и фабрика за вълна Оаси в италианския регион Пиемонт, където според него се работи върху „преоформяне на материалите и материализиране на формите“.

„Изграждам нови класики, но те трябва да бъдат щедри, небрежни, издръжливи - дрехи, които да носите в много различни видове стайлинг. Но най-вече много шик“, каза Сартори след ревюто.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1146 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.17 | 01:42

2
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.01.16 | 15:34

1
Хора, пробвахте ли новата виa`гpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини