Модната верига "Зара" изтегли реклами, които според критици напомнят за войната на Израел срещу "Хамас" в Газа

  • 13 декември 2023 11:17

  • 1365
  • 1
Модната верига "Зара" изтегли реклами, които според критици напомнят за войната на Израел срещу "Хамас" в Газа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Испанската модна марка "Зара" (Zara) изтегли рекламни изображения, които според някои критици напомнят за войната на Израел срещу "Хамас" в Газа, предаде Асошиейтед прес.

Изображенията за линия якета включват т.нар. от компанията "недовършени скулптури в ателие на скулптор". Според някои критици в интернет обаче едно от изображенията на модел, държащ опакован манекен, прилича на човек, който държи труп.

Компанията собственик на марката "Зара" обяви значително увеличение на нетната си печалба

Други снимки включват манекен с липсващи крайници и фигура, увита в плат или пластмаса на пода, според новинарските съобщения.

Компанията се извини в изявление, публикувано в Инстаграм, и каза, че кампанията е била замислена през юли и заснета през септември. "Хамас" нападна израелски цивилни граждани на 7 октомври, което предизвика последвалата инвазия на Израел в Газа.

От "Зара" посочват, че кампанията е създадена "с единствената цел да бъдат показани занаятчийски изработени облекла в артистичен контекст". Макар да признава обидата, с която критиците са възприели изображенията, компанията отбелязва, че тези хора "са видели в тях нещо, което е далече от първоначалния замисъл", допълва БТА.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1365 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.13 | 12:11

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини