"Прада" показа младежки оптимизъм на подиума на Седмицата на модата в Милано

  • 17 юни 2024 11:34

  • 595
  • 0
"Прада" показа младежки оптимизъм на подиума на Седмицата на модата в Милано
© Getty images

"Прада" показа младежки оптимизъм в контекста на един турбулентен свят на подиума на Седмицата на модата в Милано, съобщи АП. Без да прави официално изявление, брандът изрази безпокойството си.

Миуча Прада коментира, че е искала оптимистичен проект. "Всичко е толкова зле и чувствам, че това е правилното", каза дизайнерката зад кулисите, подчертавайки, че оптимизмът не е бягство от реалността. Колецията на "Прада" за сезона пролет-лято 2025 г. е и игра с идеята за несъвършенството. 

Топове, сака и блузи с качулки изглеждаха изглеждаха къси и стеснени. Ръкавите са с три четвърти дължина. Гардеробът на "Прада" за пролет-лято 2025 г. е наполовина "наследен", наполовина актуален.

Плохи, плисета, ниски талии на панталоните и колани в ролята на декорация са съставна част на колекцията. Миуча Прада коментира, че играта с идеята за истинско срещу фалшиво е изключително актуална, а детайлите са подкана към публиката да погледне дрехите отблизо. 

Неутралната цветова палитра се подчертава от женствени нюанси - яркозелена жилетка, блуза с принт на цветя, тюркоазена връхна дреха, напомняща за дрехите на майките и бабите. 

Марката JW Anderson показа колекция, предназначена за мъже и жени. Якета, пуловери и тениски, представени с чувство за хумор, се заиграват с идеята за миниатюрно и максимално. Големи ватирани якета, обемни кашмирени горни дрехи с терасовидни конструкции и подплатени суичъри показаха обемни структури, а капсулна колекция в рамките на ревюто представи изображения от рекламна кампания на бирата "Гинес" върху трикотажни облекла, допълва БТА. 

Последвайте канала на

Весела Найденова
595 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини