Вторият магазин на H&M бе открит днес във Варна

  • 27 април 2012 15:29

  • 2067
  • 1
Вторият магазин на H&M бе открит днес във Варна
©

Вторият магазин на шведския моден гигант Hennes & Mauritz (H&M) бе открит днес във Варна. Той се намира в в Grand Mall и е с площ от 2200 кв.м .

С отварянето на новия магазин на H&M заетостта на Grand Mall достигна 83%", информираха от варненския търговски център, пише dnevnik.bg

Ярките цветове и шарки, както и смелите декоративни елементи ще преобладават в дамската колекция за Лято 2012, с която бе открит магазина.

Първия магазин на бранда беше открит на 10 март в столичния The Mall на бул. "Цариградско шосе". За пролетта на т.г. е планирано да заработят и магазините в Galleria Burgas и Serdika Center в столицата.

Най-големият магазин на H&M в България обаче ще е в Serdika Center. Той ще има площ от 2500 кв.м, съобщиха от управата на мола. Този обект, както и новоткрития магазин във Варна ще е на две нива.

От H&M -България все още не са уточнили каква ще е площта на магазина в Бургас.

По информация на "Капитал" Hennes & Mauritz са отчели повишаване на печалбата си с 5% през първото тримесечие на т.г., което се дължи на повишаването на продажбите. Маржовете в същото време се свиват заради увеличените разходи и отстъпките, които компанията дава на клиенти при по-големи покупки, съобщи Reuters.

Последната година и половина H&M се бори с покачващите се цени на памука, скъпата шведска крона и увеличаващите се разходи за транспорт и заплати в Азия.

За разлика от конкурентите си като Zara, който присъства с няколко бранда във варненския "Grand Mall" например, шведската компания избра да задържи цените, което допълнително удари маржа й на печалба. Брутният марж на печалбата на H&M се свива до 55.8%, доста под очакванията за 57.6%.

Преди облагане с данъци печалбата достигна 3.7 млрд. шведски крони (554 млн. долара) за първото фискално тримесечие, спрямо в 3.5 млрд. крони (524 млн. долара) година по-рано. Средната прогноза на 18 анализатори, анкетирани от Reuters, беше за 4.2 млрд. крони (629 млн. долара) печалба преди облагане.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2067 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Дарина

2012.05.02 | 16:56

1
Дрехите, които видях днес на откриването на магазина H&M във Варна бяха намачкани, материите - изкуствени, съвсем обикновена мода и всичко изглеждаше много евтино. Няма нищо оригинално, много съм разочарована.

Добави коментар

Водещи новини