Колекция от карнавални шапки ще бъде показана в Перник

Колекция от карнавални шапки ще бъде показана в Перник, съобщи уредникът в Регионалния исторически музей Десислава Миланова, цитирана от БТА.

Експонатите са част от дарението на фестивални предмети, дадени приживе от президента на Федерацията на европейските карнавални градове /ФЕКГ/ Хенри Ван дер Кроон на община Перник. Експозицията е под мотото "Да споделиш Сурова" и ще представи малка част от над 500 сувенири, плакети и медали, предоставени от бившия президент на ФЕКГ.

Посетителите ще могат да видят фестивални предмети от Малта, Словения, Холандия,Германия, Македония, Испания, Италия, Белгия и Гърция. Сред тях е малтийски рицар - талисман на карнавала в Малта, кукли, изобразяващи словенски маскарадни персонажи, ще бъде показан и портрет на Кроон върху дърво, изработен в Словения, както и неговата фестивална шапка, също и множество други фестивални атрибути.

Дарението се съхранява в Регионалния исторически музей в Перник. Изложбата ще може да бъде видяна и по време на 28-ия Международен фестивал на маскарадните игри "Сурва 2019".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Мода

още

Анкета

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Вълнувате ли се от личния живот на популярните българи?

Избрано от Интернет