Нова вълна анорексия

  • 19 януари 2012 17:50

  • 4006
  • 0
Нова вълна анорексия
©

Наскоро в Интернет се разпали ожесточен спор относно фотосесията на Карли Клос за италианското списание Vogue.

Мнозина сметнаха, че хубавицата е твърде слаба и че снимките й пропагандират анорексията. Изданието все още бива засипвано с молби да махне от официалния си сайт въпросните кадри. При това обаче много звезди се показват пред камерите също така престъпно слаби...

Карли Клос 

Алекса Чанг винаги е приличала на закачалка, което й беше от полза – всичките дрехи й стояха отлично. През 2008 г. Чанг написа в статия за The Independent, че отслабва, само защото не може да намери време да отиде да напазарува. Майка й била загрижена за здравето й и постоянно я питала дали е яла. „Олеле, забравих!“, отговаряла обикновено Алекса. По-късно звездата добави към списъка си с оправдания и изморителната работа и стреса. „Не можете да си представите колко си тровя нервите! Затова отслабвам“, казва Чанг през 2009 г., когато се проваля брой на нейно шоу в MTV. Явно стресът в живота й хич не е намалял оттогава, защото Алекса продължава да слабее!

Друга звездна „клечка“ е Али Лоън, фигурата й непрестанно бива обсъждана в пресата. Наскоро писаха, че момичето си е направило пластична операция на лицето, то начинаещата манекенка веднага опроверга тези слухове. Сега се говори, че 17-годишната Али спазва жестока диета, за да отговори на модните стандарти. Папараци заснеха сестрата на линдзи Лоън да слиза от кола преди поредния кастинг и снимките на суперстройната Али незабавно бяха публикувани в интернет, предизвиквайки редица коментари.

Друго доказателство, че анорексията си остава в сила, е победата на 15-годишната Джулия Шнайдер на един от най-престижните модни конкурси - Elite Model Look. „Това ли е съвременният идеал за красота?“, питат озадачено противниците на скелетоподобното телосложение.
 



Алекса Чанг винаги се радва да отслабне с още 1-2 кила, за да се чувства леко и свободно в рокли с размер XXS...



…друг е въпросът, че вече и миниатюрните дрешки й стоят като торба.



Али Лоън иска да направи кариера на модния подиум и затова прави всичко възможно да отговори на „общоприетите стандарти“.



Момичето изглежда така, сякаш вече едвам ходи.



Ето я и победителката на суперконкурса за модели Elite Model Look Джулия Шнайдер от Швеция.



Бъдещето на моделния бизнес е буквално призрачно – Джулия е толкова слаба, че изглежда почти прозрачна.

Последвайте канала на

woman.bg
4006 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини