Рокли на принцеса Даяна ще бъдат показани на изложба в Лондон (снимки+видео)

  • 23 февруари 2017 09:10

  • 4038
  • 1
Рокли на принцеса Даяна ще бъдат показани на изложба в Лондон (снимки+видео)
© Getty Images

Рокли на принцеса Даяна ще бъдат показани на изложба в Лондон в петък, 20 години след смъртта й. Колекцията е от 25 рокли, които тя облича по различни поводи - от срещи с дипломати до танци с филмови звезди. Изложбата ще бъде в двореца Кенсингтън, където принцесата живя над 15 години.

В нея са включени мастиленосиня кадифена дълга рокля, носена от Даяна, когато тя танцува с актьора Джон Траволта в Белия дом през 1985 г., както и нейната рокля "Елвис" - с висока яка и украса от перли.



Колекцията ще представи също разбирането на Даяна как да използва модата като дипломатически инструмент, казаха организаторите. Сред примерите за това е тоалет, на който е изобразена националната птица на Саудитска Арабия - соколът.

"Нашата изложба изследва историята на млада жена, която бързо трябвало да научи правилата за обличане на кралското семейство и дипломацията", каза кураторът на изложбата "Даяна: Нейната модна история" Елъри Лин.

Принцеса Даяна, майка на принцовете Уилям и Хари, беше омъжена за наследника на трона принц Чарлз между 1981 г. и 1996 г., когато двамата се разведоха. Тя загина в автомобилна катастрофа в Париж през 1997 г.

Последвайте канала на

БТА
4038 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
БГ

2017.05.19 | 00:12

1
Хайде стига с тази английска крава.... толкова години след като загина все Даяна това, Даяна онова....

Добави коментар

Водещи новини