Черният петък вече има конкурент-деня на следпразничния махмурлук

  • 03 януари 2017 13:39

  • 2043
  • 0
Черният петък вече има конкурент-деня на следпразничния махмурлук
© Getty Images (Архив)

САЩ имат Черен петък, Кибер понеделник и малка бизнес неделя. От известно време обаче още един ден на френетично пазаруване се налага отвъд океана - деня на следпразничния махмурлук, пише Washington Post.

Тази година той се пада днес . 3 януари, когато повечето американци се връщат в офиса. Според сайта Brad’s Deals, който следи продажбите, магазините регистрират осезаемо повишаване на онлайн продажбите в този ден, тъй като американците се логват от компютрите си в офиса, за да купуват бижута (често за самите себе си), фитнес уреди (за да изпълнят новогодишните си обещания), чаршафи и завивки (които обещават свежо начало на годината).

Миналата година онлайн продажбите в понеделник, 5 януари, са регистрирали растеж с 15% спрямо близките дни преди или след това. През 2015 г. повишението е било с 10%.

„Купувачите се връщат към ежедневието си. Те се завръщат в офиса, сядат отново пред компютъра със списък с неща, които Дядо Коледа не им е донесъл, и с куп ваучери за подарък, които трябва да оползотворят. Това е перфектната буря, която се прибавя към деня с повече покупки от обичайното“, казва Ребека Лемън, говорителка на сайта, който е създал определението „деня на следпразничния махмурлук“.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
2043 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини