"Армани" иска да прави фабрика в България

  • 08 септември 2015 16:17

  • 2846
  • 2
"Армани" иска да прави фабрика в България
© Getty Images/Guliver

"Армани" иска да прави фабрика за мъжка конфекция в България. Това е станало известно на среща на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия Мариета Захариева с представители на компанията в Милано, където е организиран бизнесфорум в рамките на "Дни на България на Експо 2015". Това съобщиха от Агенцията.

Концернът проучва района на Плевен като потенциал за инвестиции.

В момента се оценяват възможностите за осигуряване на квалифицирана работна ръка, е обяснила Захариева.

От "Армани" искат да кандидатстват по различни проекти и програми за обучение на персонала. Те се надяват да получат подкрепата на държавата в това отношение.

Мариета Захариева е предложила на представителите на компанията да изпращат кадрите на обучение и в Италия. Отделно от "Армани" ще проучат още възможностите за кандидатстване по оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност" за осигуряване на необходимото оборудване и технологии за фабриката.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2846 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.09.09 | 15:05

1
ми то в България е пълно с Армани /китайско/. Как тоя ще се конкурира с него не знам?!? Ама да направи една фабрика човека - тъкмо ще влезна в България чужди капитали и ще започнат работа няколко семейства.

2015.09.09 | 15:05

2
Хубаво, ама заплатите да не са една минимална.

Добави коментар

Водещи новини