Коафьори се събират за фестивал на прическата в София

  • 05 октомври 2011 12:15

  • 2051
  • 1
Коафьори се събират за фестивал на прическата в София
© Интернет

София ще бъде домакин на 14-ото издание на Международния фестивал на прическата и красотата.

На 8 и 9 октомври 2011 г. столичната зала "Универсиада" ще събере професионалисти от фризьорския бранш от Австралия, Канада, Швейцария, Германия, Бразилия, Полша, Испания, Сърбия и България, съобщиха организаторите от Интеркоафюр Мондиал и Национално сдружение на фризьорите в България.

От българска страна ще участват стилист Капанов, Иван Ганев, Орлин Валяков, Мария Уайт, Григори Колев и др.

Атракция се очаква да стане шоуто на коафьора, работил за световноизвестния Карл Лагерфелд - Ахим Дикгисер. Негови прически могат да бъдат видени по кориците на списания като Elle и Vogue.

Входът и за двата дни на фестивала ще бъде свободен.

Международният фестивал на прическата и красотата се организира ежегодно в България от 1997 г. насам. Провежда се в рамките на два дни, като първият е посветен на конкурсна програма. В нея се дава възможност на фризьори от цялата страна и чужбина да се състезават в разнообразни дисциплини, а способностите и талантите им се оценяват от престижно международно жури.

Всички участници в конкурса получават световно призната диплома, а победителите – международно признание и престижни награди.

Вторият ден на фестивала е посветен на шоу-програмите, в които изтъкнати и майстори на ножиците от цял свят представят свои спектакли – едно незабравимо и изключително зрелищно преживяване, обединяващо майсторство, висока класа във фризьорското изкуство, мода, музика и хореография. Целта на тези представяния е по атрактивен начин да запознаят публиката с последните тенденции в прическите.

Досега свои шоу програми у нас са представяли звезди на фризьорското изкуство като Клаус Петер Окс, Луис Лонгерас, Франк Авогадри, Филип Лоран, Петер Пфистер, Ерик Поплимон и други.

Последвайте канала на

2051 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
K

2011.10.07 | 15:32

1
я ми напомнете кога е идвал Лонгерас в България, че нещо не се сещам ... :)) ааааааа ама той май не бил идвал никога, а ?

Добави коментар

Водещи новини