В новата си колекция Джорджо Армани се цели в еманципираната жена

  • 17 октомври 2014 17:26

  • 2069
  • 0
В новата си колекция Джорджо Армани се цели в еманципираната жена
©

Змийска кожа, леопардови щампи и пола над коляното - това е символът за женствеността за есен/зима 2014, смята модният гуру Джорджо Армани, пише "Новинар".

В новата си колекция италианецът се цели в еманципираната жена, която се чувства еднакво добре както в панталон, така и в рокля.

"Дрехите са комбинирани така, че да отразяват силния женски характер", казва за творенията си Джорджо Армани. Сакото при дамите е с едно копче и ретро кройка, напомняща 80-те. При мъжете пък машината на времето се е върнала още по-назад и връхните дрехи изглеждат като реквизит на статистите от "Титаник".

Както винаги Армани е изключително обран в цветовете, които предлага на своите клиенти. Сивото, черното и кафявото са основните нюанси в новата колекция. Единствените ярки акценти са зеленото и червеното, които обаче присъстват много рядко в дрехите за актуалния сезон.

Ръкавиците и чантата от естествена кожа са задължителен елемент от стайлинга тази есен, смята 70-годишният Джорджо. И докато жените трябва да се задоволят с минимодел без дръжки, който да носят в ръка, мъжете могат да си позволят да сложат в чантата дори екип за фитнес, защото тя е голяма и обемна почти като куфар.

В новата модна линия на Армани има много необичайни комбинации от тъкани и пиперлив микс от женствени и по-мъжки елементи.

Вратовръзките в новата колекция са от черна пластмаса, а гривните - от скъпоценни камъни. Меките вълнени пуловери и палта пък отново са сред запазените марки на дизайнера за студените дни. Армани споделя, че над 70 процента от годишните продажби на марката му са на базата на дрехи, а не на аксесоари или парфюми.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2069 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини