„Имам големи гърди и колкото по-малко ги показвам, толкова по-добре“: Все по-малко жени решават да са топлес по испанските плажове

  • 26 август 2024 15:35

  • 3609
  • 6
„Имам големи гърди и колкото по-малко ги показвам, толкова по-добре“: Все по-малко жени решават да са топлес по испанските плажове
© Getty Images (архив)

Все по-малко жени се престрашават да се пекат без горен бански по испанските плажове – нещо, което беше тенденция и обичайна гледка в последните десетилетия в южната страна.

Сега обаче представителките на новите поколения изпитват неудобство да разкриват прелестите си. Някои от тях аргументират решението със здравето, други признават, че не харесват тялото си, а трети – за да запазят личното си пространство.

„Банският костюм отмества любопитните погледи... и най-вече не те снимат тайно“, споделя 22-годишната Вирджиния за La Vanguardia.

„Първият проблем беше с кожата... После започнах да се чувствам неудобно, затова вече предпочитам да съм с бански. Преди не отдавах такова значение, защото да се припичам на слънцето по голи гърди за мен беше абсолютната свобода. Но трябва да бъдеш внимателен, защото не знаеш кой как ще реагира на тялото ти“, допълва Марина, на 24 години.

Французойките вече по-свенливо излагат бюста си на показ

От своя страна Алисия, на 20 години, разказва, че за нищо на света няма да оголи гърдите си и да ги изложи на пряка слънчева светлина: „Майка ми имаше рак на гърдата, така че за мен това е достатъчно силен мотив никога да не бъда топлес“.

„Смятам, че изглеждам по-добре в бански. Имам доста приятелки, които също престанаха да си свалят горната част от банския, защото се чувстваха прекалено изложени на показ и неуверени. Преди обаче не беше така. За нашите майки това не е било проблем“, коментира темата и 32-годишната Исабел.

Жените, които предпочитат да се пекат топлес, са такива над 40-те години. Тоест говорим за родените през 80-те години на миналия век. Това са предимно жени, които са се бунтували срещу пуританството и цензурата, наследена от режима на Франко. Техните дъщери обаче сега се връщат към корените на онова благоприличие, срещу което майките им са роптали, обяснява Патрисия Ийа, социолог и член на Съюза на феминистките в Каталуния.

Камелия пак се пече гола на плажа

„За мен лично банският е синоним на комфорт. Имам големи гърди и колкото по-малко ги показвам, толкова по-добре“, казва 53-годишната Кристина.

28-годишната Кристина пък посочва: „Разбира се, без бански се чувствам много по-приятно, но го свалям единствено на басейна вкъщи. На плажа предпочитам да не го правя. Ще чуя коментари, които бих искала да си спестя“.

Последвайте канала на

Novini.bg
3609 6

Коментари 6

Добави коментар

2024.08.26 | 17:34

6
БОЙКО ИМА ГОЛЯМО ШКЕМБЕ И НЕ ГО Е СРАМ ДА СИ ПОКАЗВА СРАМОТИЯТА

2024.08.26 | 16:42

3
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy
Коригирращ

2024.08.26 | 17:32

5
Е, и колко издържа бикът?

2024.08.26 | 17:07

4
само дето тази снимка е от плажа в Тел-Авив не Испания

2024.08.26 | 16:24

2
ахахаха, някое НПО ли написа тоя "репортаж"?

2024.08.26 | 16:04

1
Арабите ще им разпорят гъ.зовете на мръсните ку.рви

Добави коментар

Водещи новини