В Мюнхен започна "Октоберфест"

  • 16 септември 2023 19:52

  • 1929
  • 1
В Мюнхен започна "Октоберфест"
© Gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Прочутият германски фестивал "Октоберфест" бе тържествено открит в Мюнхен, съобщава БТА.

Тазгодишното издание на прочутия германски фестивал на бирата "Октоберфест" запична по традиция с пищно откриване в Мюнхен на обед днес. Точно в 12:00 ч. местно време кметът на Мюнхен Дитер Райтер откри официално фестивала, като отвори първата бъчва с бира, изричайки традиционното: "Ozapft is" ("Отворено е" на баварски диалект) и после подаде първата халба на баварския премиер Маркус Зьодер. 

Тази година се очакват поне 6 милиона посетители на световноизвестния бирен фестивал в Германия. Нещо повече, тази година фестивалът ще продължи с два дни повече от обикновено - той е удължен след първия уикенд на октомври до вторник, 3 октомври, когато е и националния празник, посветен на обединението на Германия.

Скача цената на бирата на "Октоберфест"

Събитието обаче е леко помрачено от факта, че тази година литър бира струва между 12,60 и 14,90 евро, което е с около 6,1 % повече от предходната година.
 
За първи път тази година на територията на фестивала ще се предлага безплатна питейна вода от четири автомата.

Около 600 полицейски служители ще се грижат за сигурността по време на бирфеста. На място ще има и 450 парамедици и 55 лекари. Отново от съображения за сигурност на територията на фестивала е забранено да се носят по-големи чанти и раници.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1929 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lissa

2023.09.17 | 01:23

1
Добре дошли в най-добрия сайт за секс запознанства - - - Meetme.pw

Добави коментар

Водещи новини