Дълги опашки в Мюнхен за Октоберфест

  • 17 септември 2022 14:00

  • 808
  • 2
Дълги опашки в Мюнхен за Октоберфест
© Getty Images/Guliver
Слушай новината Слушай новината

Жители и гости на Мюнхен, нетърпеливи да посетят първия Октоберфест от 2019 г. насам, рано тази сутрин се наредиха на дълги опашки, часове преди откриването на прочутия бирен фестивал в баварската столица. 

Още в пет часа пред шатрите се бяха струпали мъже и жени, облечени в традиционни баварски носии, макар че първото буре с бира ще бъде отворено късно следобед. Малцина носеха предпазни маски, а някои от посетителите сякаш вече бяха изпили първите си питиета, отбелязва ДПА.

Колкото по-рано пристигне човек на празника, толкова по-добри шансове има да се настани в някоя от по-популярните шатри. Част от нетърпеливите първи  посетители трябваше обаче да издържат на неособено хубавото време. Мъже, обути в къси кожени панталони, чакаха откриването на фестивала цяла нощ, въпреки че температурите паднаха до 10 градуса и от време на време валеше, отбелязва БТА.  

Завръщане: Октоберфест ще се проведе след две години пауза

Последвайте канала на

Константин Тодоров
808 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Sarbeca Z

2022.09.17 | 15:11

2
Изроди
Слава на РУСИЯ!!!

2022.09.17 | 14:10

1
Е как октоберфест, нали путинистите ни обещаха, че няма да има, защото Германия е в дълбока криза без руски газ и даже да се измият не могат... Ко става?!???!?!?

Добави коментар

Водещи новини