Три продукта за красота и млада кожа

  • 03 септември 2023 07:29

  • 1264
  • 1
Три продукта за красота и млада кожа
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Храната, която ядем, оказва голямо влияние върху състоянието на тялото и вида на кожата. Не напразно казват, че кожата е показател за нашето здраве, пише Рамблер.

Разнообразната и балансирана диета с достатъчно полезни витамини, минерали и мастни киселини спомага за поддържането на здрава и красива кожа.

Искате кожата ви да остане млада и сияйна възможно най-дълго? Тогава обърнете внимание на тези три категории продукти.

Млечни продукти
Натуралните кисели млека, кефирът, киселото мляко са богати на полезни бактерии, които подобряват храносмилането. Когато червата са в здраво състояние, броят на обривите и раздразненията по кожата намалява.

Дженифър Анистън разкри тайната на младата си кожа, но феновете ѝ останаха шокирани

Морска храна
Рибите, скаридите, мидите, калмарите съдържат омега-3 и омега-6 мастни киселини, които противодействат на възпалението, а също така овлажняват и подхранват кожата отвътре.

Зеленчуци

Морковите, тиквата, чушките са добри източници на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и забавят процеса на стареене. Освен това тези продукти подобряват цвета на кожата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
крис

2023.09.04 | 09:51

1
Млечни продукти и здрава кожа? Млечните продукти за дразнител и причина номер едно за появата на акне! Статията е писана от някой, който няма идея за какво става въпрос.

Добави коментар

Водещи новини