5 неща, за които най-много съжаляват хората, преди да умрат

  • 03 януари 2023 09:43

  • 77893
  • 0
5 неща, за които най-много съжаляват хората, преди да умрат
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Медицинска сестра от старчески дом в САЩ разкри какво е научила, докато се е грижила за умиращи хора. Тя казва, че от нейния опит е разбрала, че много хора осъзнават смисъла на живота едва, когато дойде краят им.

Медицинската сестра Джули, използва профила си в TikTok, за да образова хората за смъртта, като разсейва често срещаните митове и споделя опита си от работата в старческия дом. Преди това тя е работила в интензивно отделение в продължение на девет години.

Джули обясни, че има основно пет неща, за които хората най-много съжаляват, когато са на път да умрат.

Във видеото в TikTok Джули разкри за какво най-много съжаляват нейните пациенти, преди да умрат. Публикувайки този клип, тя всъщност иска хората да се замислят за някои неща, така че да не изпитват същите съжаления, когато погледнат назад към живота си.

Втората половина на деня е по-благоприятна

Във видеото тя отговори на въпроса: "Какво оплакване чувате най-често?" Имам чувството, че в крайна сметка всеки съжалява по някакъв начин.

Повечето хора в края на живота си съжаляват, че не са оценили здравето си. Освен това не оценяват живота и малките неща в него. Както и фактът, че не са прекарвали повече време със семейството си и че са работили далеч от дома, разказва Джули.

От изповедите на своите пациенти Джули казва: – Бъдете в момента, живейте сега, бъдете благодарни, не приемайте здравето и малките неща в живота за даденост, обръщайте им внимание и им се наслаждавайте. Не отхвърляйте живота, а направете нещо, за да бъде той изпълнен с щастливи моменти и радост. Животът е един. Прекарвайте време с тези, които обичате, не непременно семейството, но тези, които обичате и които ви карат да се чувствате обичани, пише zdrave.to.

Зрителите на видеото бяха благодарни за съветите, а в един от коментарите пише:

"Благодаря ви, трябваше да го чуя".

"Госпожо, това беше много вдъхновяващо. Благодаря, че сподели знанията си. Оценява се", коментира друг потребител на TikTok.

Третият добавя:  "Трябваше да чуя това днес. Благодаря ти, Джули"

 

@hospicenursejulie Replying to @ella.marie.59 why is dehydration at the end of life good?! #hospicenursejulie #nurse #hospice #learnontiktok #education original sound - Hospice nurse Julie
Росица Валентинова
77893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини