Ето как най-бързо да си спомните ПИН кода, ако го забравите

  • 19 септември 2022 17:52

  • 5253
  • 1
Ето как най-бързо да си спомните ПИН кода, ако го забравите
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Учени от университета Surrey казват, че до забравена информация бързо може да стигнете чрез затваряне на очите. Това подобрява концентрацията и работата на мозъка.

Колкото и да се стараете вече половин час се разхождате около дневната и се опитвате да си спомните къде последно оставихте ключовете от колата, обаче не успяхте? Достигане до най-близкият банкомат и никак не ви идва на ум, който ви е ПИН кода на картата? 

Ако никак не можете да си спомните тази информация най-доброто решение за вас е да затворите очи, дълбоко да дишате и да се опитате да възстановите забравени информация обратно.

 Германците ще могат да съхраняват личните си карти на смартфоните си

Изследователи от университета Surrey тествали способността за спомняне на 200 души по този начин в две серии им пускали един филм без звуци, а друг филм със звуци. Респондентите разделили на две части: едната група трябвало с отворени очи да коментират, а други със затворени очи. Задачата в първия случай е била да кажат какво са видели, а през втората какво точно чули. Тези, които затворили очите в 71% от случаите отговаряли вярно, а тези, които са с отворени очи точно в 48% от случаите.

Същността е в това, че със самото затваряне на очите се разцепваме от външния свят и напълно се потапяме в света на нашите спомени. Така мозъкът много по-лесно и по-бързо работи, като формирате добра психическа картина. Това отдавна се използва при проучването на престъпни случаи в полицията, а може и на вас да ви помогне при намирането на изгубени предмети и забравени ПИН кодове, парола или предмети като ключове и листенца, на които сте записали важна информация, пише actualno.com.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
5253 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини