Кралица Елизабет II се появи на балкона на Бъкингамския дворец за военния парад

  • 02 юни 2022 16:45

  • 2486
  • 6
© Getty

Британската кралица Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и се появи днес на балкона на Бъкингамския дворец по време на честванията на своя платинен юбилей, за да поздрави войниците, които се връщаха от военния парад в нейна чест, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Държавният глава на Обединеното кралство наблюдаваше преминаващите гвардейци и офицери заедно с други представители на кралското семейство.

Хиляди хора се бяха събрали по улиците, за да станат преки свидетели на пищната церемония, датираща от 17-и век.

Кралицата, която е начело на въоръжените сили, внимателно инспектира военните отвисоко, докато стоеше заедно с братовчед си, херцога на Кент, който е полковник от шотландската гвардия.

Облечена в синьо палто на Анджела Кели, което носеше за официалния си портрет, и подходяща шапка, 96-годишната Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и държеше бастун. Тя прие поздрава на конните войски от балкона на Бъкингамския дворец, под развятото кралско знаме.

Хари и Меган, херцогът и херцогинята на Съсекс, бяха сред гостите, които наблюдаваха военния парад. Те се присъединиха към множество кралски особи, сред които Кейт, херцогинята на Кеймбридж, и Камила, херцогинята на Корнуол.

Смята се, че това е първата лична среща на Кейт и Меган, откакто Хари и съпругата му се преместиха през 2020 г. в САЩ.

Множеството се зарадва на трите деца на Кейт и принц Уилям - принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи - които преминаха с гордата си майка на шествие с карети.

Това бе първата публична разходка на младите кралски особи по време на започналите днес четиридневни тържества във връзка с юбилея.

От представителите на кралското семейство отсъстваше дискредитираният син на Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и принц Андрю.

Британската кралица, която има проблеми с придвижването, бе заместена в обичайната си роля от престолонаследника - своя син принц Чарлз, който инспектира гвардейците в техните алени дрехи и мечи кожи.

Обединеното кралство се радва на специалния дълъг празничен уикенд, изпълнен с пищност, парадност и празненства, за който милиони знаменитости и обикновени хора ще се съберат, за да отдадат почит на Елизабет IIЕлизабет IIЕлизабет II (на английски: Elizabeth II), пълно име Елизабет Александра Мери (Elizabeth Alexandra Mary) е кралица и.

Папа Франциск пожела на кралица Елизабет Втора и Великобритания "единство, процъфтяване и мир"

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2486 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2022.06.03 | 07:19

6
Кралицата ще изкара още години, чарлзчо едва ли ще избута и седем години.
wtf

2022.06.02 | 17:21

1
баси долнопробния кич......срам да ви е, че я търпите тая да харчи вашите милиарди, тъпунгери рижави!!!!!
ЛиаЛиу

2022.06.02 | 18:47

4
Викаш друго си е другаря Радев?
ЗОРАН

2022.06.02 | 17:50

3
Това е стар репортаж
само да питам

2022.06.02 | 17:30

2
абе що махнахте лайковете???!!!

Добави коментар

Водещи новини