Силиконовите импланти навършиха 60 години

  • 07 юни 2021 20:45

  • 774
  • 1
Силиконовите импланти навършиха 60 години
© gettyimages

Силиконовите гърди навършиха 60 години! Първата дама с импланти вече е на 80. Противно на очакванията, когато уголемява бюста си, тя е работничка от завод в Тексас и майка на шест деца.

От опитно зайче за двама хирурзи, Тими Линдзи се превръща в първата жена със силиконови импланти в света.

Българското Барби шокира с 1200 кубика силикон в пазвата

В началото на 60-те години на миналия век майката на шест деца от Тексас е убедена от лекарите да участва в експеримент и да уголеми гърдите си. И днес, макар че е на 80, Линдзи продължава да е със силикон в бюста, предава Нова телевизия.

У нас – импланти в гърдите, очаквано, започват да се поставят по-късно – в средата на 70-те. Сред първите хирурзи в областта е доцент доктор Димитър Евстатиев. Днес той се възприема в гилдията като доайенът в професията. Вече пенсионер, доцентът прекарва лятото на вилата си в село Резово.

През очите на 50-годишния си опит със скалпел в ръка, доцент Евстатиев отчита разлики между поставянето на импланти тогава и сега. А силикон в гърдите се слагал рядко и основно при необходимост от здравословна гледна точка.

Доцентът си спомня и честите обещания от пациенти. Без да се налага и без да се интересува колко ще струва, Кристина е сред първите дами у нас, които уголемяват бюста си, за да се чувства по-красива. Имплантите й са с гаранция до живот, а след поставянето им е станала и майка.

Мая Йорданова
774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Евро Дикоф

2021.06.08 | 01:42

1
Дайте ги на Костинбродската урва, че прилича на плоска батерия 4,5 волта.

Добави коментар

Водещи новини