Бил Гейтс е изненадан от конспиративните теории за пандемията от COVID-19

27 януари 2021 15:19

Бил Гейтс е изненадан от конспиративните теории за пандемията от COVID-19
© Getty images
1645 2

Съоснователят на компанията "Майкрософт" Бил Гейтс, който се изявява като филантроп, каза, че е шокиран от мащаба на "налудничавите" и "злобни" конспиративни теории, разпространявани за него в социалните мрежи по време на пандемията от COVID-19, но заяви днес, че би искал да установи, какво стои зад тях, предаде БТА.

В интервю за Ройтерс Гейтс каза, че милиони постове в социалните мрежи с "налудничави конспиративни теории", за него самия и за водещия американски експерт по заразни болести Антъни Фаучи, вероятно са намерили привърженици заради комбинацията от страховитата пандемия от коронавируса и възхода на социалните медии.

"Никой не би могъл да предскаже, че аз и д-р Фаучи ще заемем такова значимо място в тези наистина злобни теории", каза Гейтс и добави: "Много съм изненадан от това. Надявам се, че ще отмине".

Бил Гейтс се ваксинира срещу COVID-19

Някои от конспиративните теории включват твърдения, че Фаучи и Гейтс са създали пандемията, за да се опитат да контролират хората, че искат да спечелят от разпространението на КОВИД-19 и да използват ваксините, за да имплантират на населението чипове. "Наистина ли хората вярват на подобни неща?", запита Гейтс в интервюто.

Той похвали Фаучи и Франсис Колинс, ръководителя на Националния институт за здравеопазване като "умни" и "чудесни хора" и каза, че очаква с нетърпение да види как ще съумеят да работят ефективно с новото правителство на Джо Байдън.

Гейтс изрази загриженост, че бедните страни ще получат ваксини срещу коронавирус с 6 до 8 месеца закъснение и каза, че в момента всеки политик е под натиск да осигури най-доброто за страната си в условията на пандемия.

Novini.bg
1645 2

Свързани новини

Коментари (2)

Добави коментар
IBRA

2021.01.28 | 01:03

140642
ЗА ПАРИ ЛИ?ЗА МНОГО ЛИИИ?
СЪПРАЙССС!

2021.01.27 | 19:21

140409
ГЕЙТЗ: ТАКА ПРИКРИВАХМЕ РЕПТИЛИЯТА А ТО...

Добави коментар